Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangalmı Yoksa Kurtmu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
bizim koyde 75 kg lik kurt bogdu bir tane kangal görseydiniz kurdun ölüsü adamın altına sıçırtırdı. yalnız kangalda çok agır yara aldıgından ölümlerden döndü 1 ay kendine zor geldi
bölgeden bölgeye değişir kurtların boyutları.o yüzden kangalın kurdu boğup boğamayacağı kurttan kurda farkeder.kurtlar genelde sürü şeklinde kavga ettikleri için kangal mücadelede çok nadir kazanır.bazen çiftleşme dönemlerinde ve zor koşullarda sürü dağılır tek gezerler ve türkiyede bulunan kurtlar genelde küçükde olduğu için kangal tek bulduğu kurda karşı galip geliyordur yoksa şansı yok.
yanılmıyorsam 91 yılında trt nin sunduğu bir kangal belgeselinde eski dönemlerde bir kangalın aslanı boğarak,sivas kangalın deliklitaş mevkisinde kaybolduğunu söylüyordu.bu hititliler zamanındaki bir olay.tabi nesil giderek bozuluyor.biz insanlarda olduğu gibi.şuan ki durumda kangal veya kurt demek çok saçma olur..özellikle kangal için konuşacak olursak bu kangalın bütün özelliklerini masaya yatırmamız gerekir.kurtçulluğu,cesareti,çevikliği tümüyle içine alan bir kangal bana göre kurdu boğabilir.
Hasan Hüseyin Türkdoğan üstadında dediği gibi, %80 bir kangal köpeğinin tek başına bir kurda gücü yeter.ama cesaret edemezzzzzz...işte tek mesele cesarettir.üstadla aynı düşüncedeyim.
bu moğollar kartalla kurt yakalıyor kurt kartala bisey yapamıyor kartal kangalı yakalayabilirmi osekilde moğolistandaki kurtlar kücük te kartallar oyuzdenmi yakalıyor onları. bu konuda ne dersiniz.
Fotdaki kurtlar dev bişey ama ülkemizdeki kurdu bu kadr büyük değil aynı şartlar altında dersek kangalda doğma büyüme yabani oldgunu düşünürsek ben genede kangal diyorum..Benim için türklüğün simgesidir kurt ama türklük kangaldır...Kangalın simgesi kurt oluyo bna göre..Dev kurtları boğacak illaki kangal olur üretilir ne dev kangallarda görülmüş..
beyler öncelikle s.a konuya gelecek olursak ben kurt daha guclu ve iri derim bu nedenle her turlu bi kangalı alır ama sizin konustugunuz seyler sunlar kangalın bogudugu kurtlar cılız kurtlar yani kara kurt surusu bunlar ayrıca normal orginal bir kurt surusunun bile cılızları kangalı bogar arkadaslar yani demek istedigim su kangalın bogdugu kurtlar kara kurt surunden ve ayrıca omega olanlarıdır unutmayınız alfa, beta ve omega diye sıralandırılır bunlar irilik gucluk olarak sıralandırılır yani kangalı o kadar da buyutmeyiniz kurtdan sorna 2. hayvan kangaldır Smile
Bizim Uşak yöresinde Kurtta çakalda andık dediğimiz yani sırtlanlar anadolu sırtlanları genel olarak canavar olarak adlandırılır.Dedem anlatırdı bunları eski çoban köpekleri boğarmış rahmetli dedem şimdiki köpekler nerde eski çoban köpeklerimiz nerde diye iç çekerdi.Tabiki bundan 30 40 yıl öncesi için geçerli.Bana göre bu kurtları da boğabilecek cesarette ve güçte kangal mutlaka yetiştirilir diye düşünüyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19