Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Uyuzmu? yoksa başka bir hastalıkmı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
buna tedavi fayda etmez malesef .
Cöplerdeki bozuk yiyeceklerle beslenen bir cok sokak köpeklerinde bu tür rahatsizliklara rastladim. Muhtemelen bu köpek bu barinaga yeni gelmistir. Temiz gidalarla beslenmeye baslandiktan bir süre sonra hastalik kendiliginden gecer. Eger bulasici ve tehlikeli bir hastalik olsaydi bu köpegi karantinaya alirlardi. Cünkü bildigim kadariyla her barinagin kendine ait veterineri var. Eskiden insanlar yiyecek artiklarini günlük taze olarak cöpe atarlardi. Simdi evdeki cöp torbalari dolmayinca cöpe atmiyorlar. Buda 1-2 gün sürüyor. Bu arada bakteriler cöpe atilan taze yiyecekleri bile cok kisa sürede bulasarak ortamda Uygun oldugundan onlarida bozuyor. Neticede modern yasam tarzinin sokak hayvanlari üzerindeki olumsuz etkileri denilebilir. Düsünün ki; bu cöplerden sadece köpekler beslenmiyor. Kendi elimizle etrafimizdaki canlilara ne Kadar kötülük yaptigimizin farkinda degiliz en acisida bu. Bu durum sadece hayvanlari hasta ederek zarar vermez, Bumerang gibi gün gelir bu hastaliklar insanlarada bulasabilir. Ondan sonra da hastahane ve eczahane kapilarinda sürünürler. Ilaclarinda büyük bölümü Yurt disindan geliyor. Milyarlarca ilac parasiyla birilerinin ekonomisini sagligimizi bozmak pahasina düzeltmeye yardim etmis oluruz.Yani bizde bu berbat kafa oldukca kanalizasyon ve cöp artiklareini modern dünyanin gerektirdigi gibi zararsiz hale getirmedigimiz taktirde Kendimizi pislik icinde yasamaya mahkum etmis oluruz.. Tabi buna yasamak denilirse! Halkin bilinclendirilmesi ve bu konuda duyarlilik kazandirilarak yetkilerden talep etmesi, gereginin yapilmasi icin örgütlenerek toplumsal baski mekanizmasi olusturmaliyiz. Kur`an´da ayetin birinde Söyle yaziyor. (siz layik oldugunuz sekilde yönetilirsiniz) Bence bu güzel ülkem ve insanlari böyle ortamda yasamayi haketmiyorlar. Önümüzdeki yerel secimlerde Bütün secmenler parti gözetmeksizin bu konuyu yerel yönetimlerin gündemine almasi icin birlikte baski kurmalilar. Sadece bu degil Cevreye zarar veren diger kimyasallar ve fabrika atiklarinin da siki denetim ve kontrollerin yapilmasi icinde halk tek yumruk olmalidirlar. Bu konu bu ülke icinde yasayan herkesin ortak paydasidir. Inanin bana bu kücücük konu gibi gözüken bu durum geregi yapildiginda ülkemize faydasi parayla ölcülemeyecek Kadar getirisi olacaktir. Bu yazi icin bir cogunuz diyecek ki; Cevrecinin biri cikmis kendince, Burada cevreci probagandasi yapiyor diyecekler. Bende diyorum ki; Ben bu konuyu dar acidan ele aldim, Sizde bu konuyu genis acindan düsünün. Saygilarimla Hoscakaliniz ama maalesef görünen bu aci gercekler hicde hos degil...!
Cöplerdeki bozuk yiyeceklerle beslenen bir cok sokak köpeklerinde bu tür rahatsizliklara rastladim. Muhtemelen bu köpek bu barinaga yeni gelmistir. Temiz gidalarla beslenmeye baslandiktan bir süre sonra hastalik kendiliginden gecer. Eger bulasici ve tehlikeli bir hastalik olsaydi bu köpegi karantinaya alirlardi. Cünkü bildigim kadariyla her barinagin kendine ait veterineri var. Eskiden insanlar yiyecek artiklarini günlük taze olarak cöpe atarlardi. Simdi evdeki cöp torbalari dolmayinca cöpe atmiyorlar. Buda 1-2 gün sürüyor. Bu arada bakteriler cöpe atilan taze yiyecekleri bile cok kisa sürede bulasarak ortamda Uygun oldugundan onlarida bozuyor. Neticede modern yasam tarzinin sokak hayvanlari üzerindeki olumsuz etkileri denilebilir. Düsünün ki; bu cöplerden sadece köpekler beslenmiyor. Kendi elimizle etrafimizdaki canlilara ne Kadar kötülük yaptigimizin farkinda degiliz en acisida bu. Bu durum sadece hayvanlari hasta ederek zarar vermez, Bumerang gibi gün gelir bu hastaliklar insanlarada bulasabilir. Ondan sonra da hastahane ve eczahane kapilarinda sürünürler. Ilaclarinda büyük bölümü Yurt disindan geliyor. Milyarlarca ilac parasiyla birilerinin ekonomisini sagligimizi bozmak pahasina düzeltmeye yardim etmis oluruz.Yani bizde bu berbat kafa oldukca kanalizasyon ve cöp artiklareini modern dünyanin gerektirdigi gibi zararsiz hale getirmedigimiz taktirde Kendimiz pislik icinde yasamaya devam ederiz. Tabi buna yasamak denilirse! Halkin bilinclendirilmesi ve bu konuda duyarlilik kazandirilarak yetkilerden talep etmesi, gereginin yapilmasi icin örgütlenerek toplumsal baski mekanizmasi olusturmaliyiz. Kur`an´da ayetin birinde Söyle yaziyor. (siz layik oldugunuz sekilde yönetilirsiniz) Bence bu güzel ülkem ve insanlari böyle ortamda yasamayi haketmiyorlar. Önümüzdeki yerel secimlerde Bütün secmenler parti gözetmeksizin bu konuyu yerel yönetimlerin gündemine almasi icin birlikte baski kurmalilar. Sadece bu degil Cevreye zarar veren diger kimyasallar ve fabrika atiklarinin da siki denetim ve kontrollerin yapilmasi icinde halk tek yumruk olmalilar. Bu konu bu ülke icinde yasayan herkesin ortak paydasidir. Inanin bana bu kücücük konu gibi gözüken bu durum geregi yapildiginda ülkemize faydasi parayla ölcülemeyecek Kadar getirisi olacaktir. Bu yazi icin bir cogunuz diyecek ki; Cevrecinin biri cikmis kendince, Burada cevreci probagandasi yapiyor diyecekler. Bende diyorum ki; Ben bu konuyu dar acidan ele aldim, Sizde bu konuyu genis acindan düsünün. Saygilarimla Hoscakaliniz ama maalesef görünen bu aci gercekler hicde hos degil...!
S.a uyuz değil aynısı benim başımada geldi ya karaciğer ya da akciğer iltihaplı olduğundan derisi döküyor yağlı yiyecekleri kesmeniz gerekli. İstediğin kadar ivomec vur iyileşmez antibiyotik tedavisi kullanmanız gerekli.
Sayfalar: 1 2 3 4