Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: köpeğimden bir şey anlamadım. :(
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyi akşamlar arkadaşlar.
benım 8 aylık iki adet bir dişi ve bir erkek olmak üzere iki adet eniğim var.
kuduz aşılarını yapmıştık ve yanılmasam parazit aşılarıda ağustos ayında yapıldı. köyde fazla kalamadığımız için durumlarını pek bilmiyordum.
3 aydır köydeyim artık ben bakıyorum fakat bağlı değiller. baglayınca mutsuz olduklarını gorunce dayanamadım bıraktım onları. sabahları ve aksamları onlara yemek verıyorum. sabah yal akşam restoranttan kalan yemek artıkları.
Bu sabah onlara balık aldım bıraktım önlerine akşam geldiğimde balıkları yememişlerdi. akşamda onlara yemek artığı getirdim yine önlerine verdim yine yemediler.
Dişi olanda pek bi sorun yok ama erkek olan mutsuzdu yemek hiç yemedi dedim büyük ihtimalle hastadır baktım. erkek olanın sağ dudağının kenarı yara olmuş pembe renkte. gözlerine baktım gözlerinde pek bir sıkıntı göremedim. ama onlar yemek yiyemeyince ben çok uzuluyorum isimleri ile çağırdığımda artık dönmüyor bakmıyor.


bana fikirleriniz ve düşüncelerinizi söyleyebilir misiniz.

İyi akşamlar.
Eğer herhangi bir hastalık belirtileri yoksa eskisi gibi olurlar. Su içmeleri normalse gözlerinde akıntı renk değişikliği vs. şeyler yoksa korkma. Ağzındaki yara canını yaktığı için de yemiyor olabilir. Yaranın sebebi ne, onu bir araştır. Onlar da canlı. Bizim gibi mutlu ve ya mutsuz olduğu günleri olabilir. Hastalık belirtileri yoksa çok sıkıntı yapma.
su içmeleri normal su içiyorlar. ben antiseptik sprey sıktım dudagının kenarına bugun biraz daha neseli gorunuyordu yemekte de sıkıntı kalmadı. tşekkur ederim. Pala42

birşey daha sormak istiyorum. su ana kadar bağlanmadılar. onları baglasam gelen yabancılara havlarlar mı değişim olur mu ? yada saldırgan olurlar mı ? iyi aksamlar.
Her zaman giremiyorum o yüzden geç yazdım. Benim 3 tane köpeğim var. Biri 22 aylık. İkisi 9 aylık. Buenim köpeklerim 6-9 ay arasında diğer hayvanlara tepki veriyorlar. Büyük köpeğim insancıldır. Adama düşmezdi. 1,5 yaşına kadar diğer hayvanlara tepkiliydi. Ama 1,5 yaşından sonra değişti. Şimdi gelene gidene bahçeye yaklaşanlara saldırıyor. Zamanla kendi yerini sahiplenir. Salık gezerken dışardayken saldırgan değil. Özellikle 12 aydan sonra kimseye o zamana kadar kimseye sevdirmezsen adama havlar. Genelde insana saldıran köpeklerin çoğu korkudan saldırır. Çok havlayan özellikle sen yanındayken havlayan köpek benim istemediğim birşey. Zaman meselesi biraz sabır. Ama bağlaman da fayda var. Boyu çok uzamaz derler ama adama düşer.
bağladığınızda adama kızar kızmaz o kendi karakteri buradan bi şey demek doğru olmaz bağlamanız gerekiyorsa bağlamalısınız ilk bi kaç gün ağlayıp inleyebilirler fakat hemen alışırlar yeterki birini bağlayıp birini boş bırakmyın yemek konusunu çözmüşsünüz yaradan dolayı yemiyordur iştahsızlık genelde apseli iltihaplı yarası olan köpeklerde görülür çözümüde antiotik tir.