Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: sizce boz çoban köpeği adında bir ırkımız var mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
kangal, malaklı ve gureghler karabaş'ın(genotip) farklı varyeteleridir.yöreden yöreye karabaşın fenotipi(dış görünüş) değişmekte gene yöresel değişime bağlı olarak ismide değişmektedir.bizde(kütahya, afyon, uşak) karabaşlara gaba(kaba) köpek denir. ka-ba; ka=kara ba=baş kısaltması şeklinde oluşmuş olabilir.bunun yanında sürü koruyan bu köpeklerin isminin kabadayı(gariban babası,koruyan,gözeten) kısaltmasından geldiği söylenir.karabaş dediğinizde köylerde size gösterecekleri köpek bellidir.boz sığır ırkı, boz hindi ırkı, boz ayı ırkı vardır.toplumda isim ve işlev olarak kabul gören veya bilimsel argümanlara sahip boz çoban köpeği diye bir ırkımız yoktur.boz ise ifade yukarıda da ifade edildiği üzere karabaşın doğu ve batı toroslardaki varyetelerinden toplama değerli bir ticari bir marka ismidir.isim konusuna takılmazsak ki ben takılmam albenisi olan köpeklerdir ama alamıyorum çünkü çok pahalı marka olunca o kadar fiyat farkı da oluyor haliyle
www.turkishboz.com

www.itgdc.com

http://www.youtube.com/results?search_qu...prfyD0absU

dünya artık,
1) kangal
2) boz coban
3)malaklı
4)akbas
5)karadenız coban
6) anadolu coban

olarak coban kopeklerımızı tanıyor.kimse kıçını yırtmasın.
amerıka-avrupa-rusya-kore ve çın de

dunya turk coban kopeklerı kluplerı kuruldu.
hepsıde turkıyedekı merkezımıze baglanıyor.

bızım ırk standartlarımız,bızım secerelerımız,bızım sistemımzde calısacaklar.

bız ,ne fcı ne de baska bır yabancı kurulusu tanımıyor,kabul etmıyoruz.

dünyada var olanı görmezden gelmeye calısmak ancak çekememezlıgımızle meshur olan bizlere mahsus bir durumdur.

tabı artık 3-5 kişilik karsı koyma çabaları harıcınde gercekler atlanamaz.Cool
''bızım ırk standartlarımız,bızım secerelerımız,bızım sistemımzde calısacaklar.
bız ,ne fcı ne de baska bır yabancı kurulusu tanımıyor,kabul etmıyoruz. '' bu konudaki düşüncelere katılıyorum.köpeklerimizi tanımayan sırp macar hakemlerin kendilerince standart oluşturmasını doğru bulmuyorum.bilimsel temeli olmayan senin köpeğin şu ırk seninki bu cins sen orda sen burda yarış sana madalya sana mama denilerek sistemli bir yapı oluştulamaz.münferit olarak uluslararası köpek ticareti ve ortaklığı yapılması, dışarıda köpeklerimizin ilgi ve değer görmesi, bilimsel açıdan kuramsal, idari açıdan kurumsal yapıda olduğun(m)uz tanındığın(m)ız anlamına gelmez.okuma yazmayı kendi kendine yeni öğrenen ama köpeğinin karabaş olduğunu söyleyen köylü arkadaşıma karabaş renktir şöyle de gitsin böyle de gitsin gibi şeyler söylemek için at seyisi olmaya bile gerek yok.boz çoban köpeği içinde linebreed inbreed bilmişliğine gerek yok çünkü köyde kasabada kapısındaki köpeğe kimse boz demez senin köpekleri aldığın kişiler bile karabaş diyor.reddi mirasla boz çoban köpeği büz çoban köpeği demeyle siteyle, kliple ırk ıslahı yapılmaz ticaret yapılır.başkasıda çıkar büzük çoban köpeği der.corç anadolu safkan çoban köpeği der.akn akn uydururlar...
koçum,sen anlamadın galiba?
benı tanıyıp kabul edecek gavur sisteminin taaaa amına koyayım dıyorumSmile
ben türk oglu türküm.osmanlı torunuyum.
besledıgım kopeklerde bızım kopegımız.
bır kayıt,kontrol,ıslah,secere sıstemı geregı var ise,bunu benden evvel yaptı dıye gavur un kapısını aşındıracak yalaklanacak degılım amcuk.
kim hangi ite ne derse desin,itin adı soyu sopu bellıdır.
dünya ,tanımayacak,biz tanıtıyor,gereken bilgiyide veriyoruz.
senın gibi dingillerde aklı sıra baska nicklerle girerek eleştiriyor.

şimdi:

senın gercek adın ne? ERKEK ADAM GİBİ KENDINI BİR TANITSANA?
bugune kadar turk coban kopeklerı adına neler yaptın bızımle paylassana?
kac kopek urettın? kac tane kopek sürülere gönderdin?
yaşın egitim düzeyin nedır?

unutma,reel kımlıgınle burada ERKEK GİBİ karsıma cıkamazsan,cevap alamazsın.

düdüğüde,çüküde sokarım bi tarafına.

yiğit ol,erkek ol,adınla sanınla çık,efendıce fıkrını beyan et sorada siktir ol git.

burda kımse sana soru sormaz,senın dedıgınıde kimse sikine sallamaz.
Wink
yukarıdaki hakaretler maalesef özelde bu sitenin genelde köpek camiamızın kronik bir sorunu
görüş ayrılığına bağlı zıtlıklar ve güvensizlik zihinsel süreçlerde algısal deformasyonlara neden olur.geçmiş deneyimler ve motivlerimiz zihinsel, duygusal ve davranışsal tepki ön eğilimi olarak ön yargıları oluşturur.bana karşı saldırgan, mütecaviz tavrını ve sınırı aşmayan küfürlerini bu nedenle anlaşılır buluyorum.ancak küfür sadece duygu ifadesidir amaca yönelik düşünce ifade etmez.
burada bana soru sorulsun, dediğim olsun amacıyla değil düşüncemi söylemek için yazıyorum.doğruyu ben bilirim iddaasında değilim bilmiyorumda zaten ama karabaşa renk,boza ırk demekle osmanlı torunu olunmaz.
tanınmıyoruz derken ben tanınmamız gerekli anlamında yazmadım bende yabancıları ve uzantılarını gerekli faydalı bulmuyorum.
ismim şeref daha önce facede konuyla ilgili düşüncelerimi yazmıştım.farklı nick kullanmadım.bu kadar takılıp tepki göstereceğini bilsem önce kendimi tanıtırdım.karabaş-boz muhabbeti benim için bir detaydır.uzman değilim bildiğimi söylemeye çalışıyorum.köpeklerin isminin boz büz olması onların değerli, iyi köpekler olduğu emek verildiği gerçeğini değiştirmez.


Karabaş dediğimiz köpekleri nasıl tek ırk olarak görmek doğru değilse karabaşın içeriğini ırk çorbasına çevirmek de doğru değil. İnsanlar daha malaklı ile kangalı ayıramazken bir de boz çıktı tam ikisinin arası bir ırk gibi.
akn abiyi yılalrdır takip ederim. köpeklerinede diyecek laf yok. dünyaya satılan köpekler hakkında kimse bişey diyemez zaten.

ama boz çoban köpekleri kangal-malaklı arası ıslah edilmiş bir cins. ırk demiyorum bence ırk değil. ama ıslah edilmiş çok temiz bir soy. eğer boz çobanı ırk yaparsak çorc beto avşr gibi damarlarıda ırk ilan etmemiz lazım.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14