Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Yavru Öldürme konusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Genel olarak yaygın beni rahtsız eden bit konu var o da doğan yavru dişileri iğne vs nen Öldürmek. kime erkekler daha iri olsun diye veya soyu coğalmasın diye vs gibi nedenlerden.
Bence bu Vebal olack hareket hıç kimseye fayda getirmeyecek cünkü gereksiz öldürme günahdır.
Şükür benim 8 yavrudan beşi Dişi ve ben 17 günden irtıbaren takviye Süt nen yavruları büyütüm ve iyi yerler vermek le özen gösterdim inanıyorum ki Yaradan böyle bir özveriyi takdir edecekdir ve bana bunu mükafatını da vereckdir.
Ve erkeklerim ne ufak kaldı ne de gevşekler ben bunu bu hareketime borçlu olduma düşünüyorum onun için sadece Menfatı deyıl Hayvanları ve sevabı da düşünün ve Öldürmeyin.

Herkese Saygılar.
Bunu yurt dışında sırplar çok yapar. Vebali bana göre ödenemez. Türkiye'de Müslüman bir ülkede bunu yapanları düşünemiyorum.

Artı olarak yapılma sebebide hiçbir şekilde mantıklı bilimsel bir gerçekliği yoktur..
Günahı bana göre çok büyük.
Ne yazık çok yakın arkadaşlarım ve hatta Akrabalarım da bunu yapıyor bizim burda çok yaygın malesef.
türkiyede de yapan çok ama iğneyle öldürmüyorlar azdırma diye tabir edilen anlamını çözemediğim şekilde yapıyorlar özellikle ticaretini yapanlar kalitesiz bile olsa 2-3 tne enik süt emdimi göze hitap ediyor böylece alıcı bulması kolaylaşıyor
Olmasa daha iyi ama oluyor malesef.
günümüzde bu şekilde yani doğan dişi yavruların kafalarını kesiyolar soyunu üretmesinler ve ürettikleri enikleri iyi paralara satmak için bunun vebalini de hiç bi şekilde kimse ödeyemez allahın verdiği canı almak ta kula düşmez genelde uzağı bilemem ama bizim buralarda satıcılardan bir kaç tanesi yapıyorlar bu hayvanların canını almak yerine kısırlaştırıp dağıtılsa ne günah kalır ne ne soyunu üretecekler diye de dert kalır üreticilerimiz de ama yapmıyorlar ne diyelim .HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR .
Bugün son Dişi yı verceğem bir Cihanbeyli bir abime kapımdan 1 hafta önce 4 kişi geldi az daha kavga oluyordu Dişi vermişdim adamlar öyle bir boynun dan tutup salladiki adam Hayvan nı neymış sert oldu belli olacağmış ha normal tutup kaldırma deyıl gercekden çok fena canını yakdı hayvanın ben de yok size köpek dedim ve onlar nan az daha kavga cıkıyordu diyeçeğim bırakın Öldürmeye herkese de verilmez Köpek değer veren seven bir Kapıya verilmesi gerek.
Sayfalar: 1 2 3