Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Çamur Hakkında <--
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yaklaşık 8 aylık köpeğim. Ben düzgünce beslenmesini yapıyorum, her gün et yiyor diyebiliriz. Egzersizlerinide gerçekleştiriyorum, geçtiğimiz gece sadakatini görmek amaçlı sokakta ipini çıkarttım, doğrusu bizim yan tarafta bulunan inşaatın oradaki köpekler Çamur'a havlayınca benimki de altta kalmadı ve hepsini kovaladı, Köpeğimi asla pısırık bir köpek olarak yetiştirmek istemiyorum. Köpeğim şu anda çok atik ve hızlı bir köpek. Fakat orjinal Kangal değil, Kangal kırması. Sokaktan aldım çünkü. Arkadaşlar ben başka bir hayvan sitesinde bunu paylaştım fakat büyük tepki topladım, acaba köpeğime kötülük mü yaptım bilmiyorum? Ayrıca İzmit içerisinde köpeğini tanıştırmak isteyen varsa benimle iletişime geçebilirler. Ayrıca, yemek olarak et ve et ürünleri veriyorum. ( Özellik ile tavuk sırtı ) bir kaç kişi Yal yap dedi, bu daha mı sağlıklı olur ? Köpeğim için düzgün bir besin zinciri yapabilirmiyim, ben doğal yemekler ile beslemek istiyorum Mama ile beslemek istemiyorum. Mümkünatı var mı ?
arkdşm köpeğin daha bi çocuk şuan senn yetştrmene göre deişiklik gösterr ilerki haytnda.. et veriosn güzel ancak tavuk kemiğinden kaçın derim sna.. eqer yalını güzel yapıp verebliosn yal bir çok yemkden daha besleyici ve doqal.. fakat prof. köpek mamalarını köpeqine vermen daha güzel olur çünkü mamalarda protein yaq oranı besleyci forml hepsni belrli standartlarda içermekte olduqu için faydası olacaktır.. ben birşeyi anlamadm senn bu gbi bi konusmana kim neden tebki göstersn ki ?
Ben şöyle diyim.

Ben köpek ile ilgili pek bir şey bilmiyorum.
Köpeğimi sağlıklı beslemek amaçlı et ürünlü yemekler veriyorum.
Verdiklerim doğrumu ve köpeğime başka bir besin zinciri yapmam daha mı sağlıklı olur?

Ayrıca; Çevremde olanlar köpeğime köpek maması vermek yerine böyle beslersem daha sağlıklı olabileceğini söylüyorlar.
çevrendeki insanları bilmem kardeşm ancak et vermn tabiki yaralı fakat parazit devisini geçktrme köpeğinin... ha ama sürkli et et de bi yere kadr biraz mama yal gbi şeyler ara öqn olarak vermen daha yararlı olaktır.
Barf Diyeti konusunu okumanı tavsiye ederim. Barf diyeti bence daha faydalı. Ben kendi köpeklerime sadece çiğ et, yumurta (tüm kabuğuyla) ve yoğurt veriyorum. Gayette sağlıklılar. Arasıra haftada bir değişiklik olsun diye makarna pilav veriyorum. Tavuk kemiğini haşlamanı tavsiye etmem. Çünkü haşlanan kemik çok sert oluyor. Asıl zararı da bu kemik veriyor. Yal yapımıyla ilgili burada baya bilgiler var. Biraz araştırırsan bulursun. Yal yapabilirsen yap ama bence böyle beslemeye devam et.