Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Hangi hayvan kaç yıl yaşar?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
HAYVANLARA BİÇİLEN ÖMÜR..
Memeli hayvanlar arasında fillerin çok uzun süre yaşadıklarına inanılır. 150, hatta 200 yıl yaşadıkları söylenir. Fakat bu husus asla ispatlanamamıştır. Ender olarak 100 yıl yaşayan fil varsa da,kayıtlara göre bir fil için ölüm yaşı 60 dır.

Atlar da fillerle aynı guruba alınabilir. 50 yılı aşkın bir süre yaşayan atlar çoktur. Hipopotam (su aygırı) 41, gergedan 40, ayılar 34, maymunlar 20 veya biraz daha fazla, kediler 22, köpekler 20 yıl yaşayabilirler. Ancak, bunlar ender bazı hayvanlar için tutulan kayıtlar olup, ortalama değildir.

Kuşlara gelince ,papağanların 100 yıldan fazla yaşadığı söylenir. Bu da kesin olarak ispatlanamamış bir söylentidir. Bilindiği kadarıyla, bazı kuşlar arasında en uzun yaşayan tipik Örnekler için tutulmuş kayıtlar şöyledir:

Akbaba 52 yıl

Papağan 54 yıl

Kartal 55 yıl

Beyaz Pelikan 51 yıl

Kanarya 22 yıl

Serçe (İngiliz) 23 yıl

Balıklarla ilgili söylentiler için de aynı şey söz konusudur. Bir tür sazan balığı 25 yıl kadar yaşamıştır. Avrupa kedibalığı diye tanımlanan başka türde bir balığın 60 yıl yaşadığı bilinmektedir. Amerika'da bulunan bir tür yılan balığının 50 yaşına ulaştığı görülmüştür.

Mauritus kaplumbağası denilen bir kaplumbağa cinsi,152 yıllık bir ömürle uzun yaşama rekoru kırmıştır. Hayvanat uzmanları, bu kaplumbağanın uygun şartlarda 200 yıl yaşayabileceğini ileri sürmektedirler.
karga -200
eşek -40
at -30
fil 60-70 filler insanlar gibidir 14 yaşında ergen olur 9 ay gebe kalır
Gördüğümüz bi karga dedemizin dedesini görmüş olabilir saygıda kusur etmeyelim Big Grin

Kaplumbağa ve karga en çok yaşayan hayvanlar herhalde...
karga kolay kolay ölmüyor cocukken öldürmeye kalktım bi g-türlü ölmüyordı sonra öldürdükten sonra bi sürü karga üstümde geziyordu hemen eve kaçtım
emeğine sağlık kadir hocam, ben bu karga muhabbetini çok araştırdım ve 200 yıl filan yaşamıyormuş,

:: Kargaların ömrü doğada yaklaşık 13 yıldır
:: ABD'de bir aile, 2006 yılında 59 yaşındayken öldüğünü *** ettikleri evcil kargalarının dünyanın en yaşlı kargası olduğuna inanmaktadır
:: Kargalar ses taklidi konusunda oldukça yetenekli hayvanlardır. Yapılan bazı çalışmalarda yaklaşık 100 kelimeyi ve 50 tam cümleyi ezberleyebilen kargalar görülmüştür. Bazı kargaların sahiplerinin seslerini taklit ederek köpek ve atları kızdırdıkları görülür. Aynı zamanda oldukça meraklı hayvanlar olan kargaların mektup, çamaşır mandalı, araba anahtarı gibi nesneleri çaldığı da sıklıkla görülür.
Kaynak : Vikipedi
kaplumbag 350 sene yasiyor,amerika kaplumbagi ama:-) !misisipi degil'
saygilar!
Karga besleyende varmış yani dünyada onuda gördük öğrendik Big Grin

Doğada 200 yıl yaşasa zaten üstad olur...