Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Elisabeth von Buchwaldt ve Türkiyede ki Saf Kangal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
3 sayfa yazı sonunda anlatılan bir şey yok. Mevzu galiba o kangalcı alman bayanın kangalların kırılmasından şikayetçi olması...

Kangallar zaten Devlet korumasında... Ayrıca saf Kangalları yaşatmaya çalışan Dernekler vs var.

Bir kere ben yabancıların ülkemize gelip bize ait olan birşeye fazla ilgi göstermelerinden oldum olası hep huylanmışımdır. Öyle seviyorum, ediyorum açıklamaları da beni hiç tatmin etmez. Gelip hayırına iğne falan yapıyormuş, nedir bu iyilik meleği ayakları? Kafeye otursan bir bardak çay ısmarlamaz ama sevabına gelip hayvanlara bedava aşı vurur, besler, bakar değil mi? Kusura bakmayın ama hiç inandırıcı değil, kimbilir ne çıkarı vardır, ne haltlar karıştırıyordur? Dünya da başka ırk mı yok, başka ülke mi yok? Nedir bu kangal sevdası? Biz gidip onların memleketinde onların ırklarını karıştırıp fetva veriyormuyuz, bunu böyle yapın böyle yapmayın diye?

Hayır sana ne, sen kimsin? Malaklıyla kırıyomuşuz lafa bak... Malaklı bizim köpeğimiz değil mi? Kangal bizim de Malaklı elin iti mi? Kendi itimi kendi itimle gerekirse kırarım da hem kim ne karışır? Adını da "Malgal" koyar dünyaya tanıtırım, gördükten sonra da dibiniz düşer, bu seferde başkası gelir Malgal ları kırmayın der?

Yok efendim köpek dövüşleri yüzünden kırma, psikopat köpekler ortaya çıkıyormuş. Bilmeden, ezbere konuşmamak lazım. Dövüşen itler psikopat falan değildir. Delirtilen pitlerle karıştırmayın.

Öğretmedik gitti. Kangal dövüşür. Dövüşmek zorundadır. Kangal süs köpeği de, çoban köpeği de değildir. Kangal bekçi, koruma köpeği dir. Korumak zorunda olduğu şey için de dövüşmek zorundadır. Eğer korunacak canlının veya nesnenin düşmanı yoksa Kangala ihtiyaç yoktur, atın gitsin. Yok eğer korunacak canlının düşmanı varsa Kangalın o düşmanla savaşması gerekir. Bunun içinde dövüşmesi gerekir. Biz Kangalları dağda, bayırda, zor şartlarda insanlara yardımcı hayvanlar olarak görürken, birileri aile ferdi-süs köpeği, arkadaş olarak görünce anlaşmazlıklar yaşanabiliyor.
kangal çoban köpeği de değildir,demissin!burda kendine kursun atmisin!Kuul abi,ama dediklerine katiliyorum!
arkadaşlar bakın şimdi size ne diyeceğim bi kandından bahsediliyor ne güzek köpekleri seviyo bu beni mutlu etti ama 20 sene sonra türkiyede ki köpekler kırılacak kalmayacak bizden köpek talebedecekler lafına çok güldüm bilmiyorum sizler ne işle uğraşıyorsunuz ama bildiğim bişe var türkiyede halen şuan yeterince safkan ve kurtçul kangal var dağlarda işini yapan ve sahibinin malını davarını koruyan sizin meydanlarda gördükleriniz bu işi seven ve şehir yaşantısın da köpeğe yer veren insanlar ve bu insanların köpeği kırarak meydancı kan aramaları normal ama emin olun kırılan köpekler kadar soyu hiç kırılmayan o kadar çok kangal varki bizim çobanlarımzda o köpekleri o kadın görsün küçük dilini yutar ben bunu size her şekilde ispat ederim isterresimlerle ister gider bizzat videolarını da çekerim hem türkiyede sadece kangal yok bunun anadolu çobanı var yörüğü var malaklısı var anlayacağınız var oğlu var ha meydanlara gelince bende meydancıyım ve eğer gerçekten meydanda iş yapmak istiyosan köpeği kırmak zorunda kalıyosun çünkü kangal hayal edilemeyecek kadar zeki bi hayvan ve bi yerden sonra boğuşmuyor eğer o kangalı boğuşturmak istiyorsan köpeği alıp bi götür bakalım sürünün yanında bi tehdit teşkil etsin bak o boğuşmayan kangal ne yapıyo o kırma köpekleri kısacası kimse korkmasın benim milletim köpeğine o kadar iyi bakıyo inanamaz o ablam yazık boş hayaller peşinde Smile sizin de korkmanıza hiç gerek yok arkadaşlar bigün gelin niğde nevşehir sivas kayseri civarında dağlara çıkalım bakın oralarda ne kangallar var allahım kangalları sürülerimizden eksik etmesin....
aga bak şimdi bu işi meydanlarda yapanlar dan çok daha fazla bu köpekleri dağda güvenliği için kullanan adamlar var ve ellerinde gerçekten inanılmaz köpekler var ve emin ol o adamların köpeklri onların tek varlıkları ve kesinlikle o adamlr için para mevzu *** değil çünkü bu adamların çoğu çoban ve neredeyse tüm hayatları dağda geçiyo yani o köpekler onların hayat güvencesi sen hayat güvenceni parayla satarmısın işte onlarda satmaz anlata bildim mi şuan meydancılar çok göz önünde olay bu yüzden bu şekilde gözüyü bu sadece buz dağının gözüken kısmı anlayacağın
(07-11-2012, Saat:01:05)kangalchita Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]kangal çoban köpeği de değildir,demissin!burda kendine kursun atmisin!Kuul abi,ama dediklerine katiliyorum!

Sence ben bile bile kendime kurşun sıkarmıyım?

Bunu vikipedi den alıntı yaptım oku bak...
"Çoban köpekleri, sürülerin "idaresinde" kullanılan köpekler. Bu yönleriyle öncelikli görevleri sürüleri "korumak" olan bekçi ve koruma köpeklerinden ayrılırlar. Çoban köpekleri grubu, dünyadaki başlıca köpek kulüpleri tarafından tanınan bir köpek grubudur."

Sen bizim çoban köpeği dediğimize bakma. Biz öyle kabul eder öyle deriz ancak gerçekte Kangal çoban köpeğinden ziyade bekçi, koruma köpeğidir. Asıl "Border Collie" tarzı köpekler çoban köpeğidir. Akbaş ABD'de "Dünyanın en iyi sürü bekçi köpeği" ödülünü aldı. O zaman Akbaş sürü bekçi köpeği de, Kangal çoban köpeği mi?
*****
""""Biz elma dan söz ederken sen Armut dan Kangal dövşür ama savunma amaclı ve gereksiz yere dövüşmez İnsanlarda oldu gibi zeki bir Kangal kolay kolay Dövüşmez.
Ha sen diyorsun ki kırılsın 1000 lerce senelik bir soy yok olma durumda yok Kadın Zengin kimsen cıkarına ihtiyaçı na gerek yok sadece seviyor o kadar bana sadece düşünceleri ni paylaşdı ve farklı bir bakış acısı var ."""" demişsin...

-Kaporal senin elma ne, benim armut ne? Açıklarsan sevinirim.
-Kangal hakkında bir şey bildiğin yok.
-Sen anlatmak istediğimi anlamadıysan- yada anlamak istemediysen sana anlatılacak bir şey yok demektir. Ben kadına güvenmiyorum ki söylediklerine neden güveneyim?
Konu parayla pulla alakalı değil. Ne zaman yabancılar bize ait bir şeylere ilgi gösterseler sonunda altından mutlaka bir çapanoğlu çıkıyor. Belki bunun sonuçları 50 yıl sonra belli olacak.
-Kangalın 1000 yıldır hiç değişmeden ve kırılmadan bugünkü haline geldiğini sanıyorsan yanılıyorsun.
-Kangal hakkında yazacaksan biraz araştırmanı tavsiye edeceğim sana...
Ya bu kadin değilmiydi kangali fci'ye götürüp irkin kirilmasina yol acan? Kendi kirma itlerini kangal diye yazdirdi ondan sonra saf kangalari bu listeye almadilar benzemiyor diye. Bi arkadaş dogru söylemiş, sorsan sana bi bardak su vermez ama gelip bizim itlerimiz için atip tutuyor. Zengin kızı gelmi§ zevk için beslediği köpekleri davara yolayan cobandan iyi bilecek..
Sayfalar: 1 2 3 4