Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: koku
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Kardeşim sen köpeğin bulunduğu ortamı temiz tut kırmızı toprak dök altına onun haricindede iç parazitlerini ve dış parazitlerini zamanında uygula tuvaletini ddışarda yapmasını öğret yani terbiye eğitimi ver ayda birde arap sabunuyla yıka ve hergün kaşağıyla tara verdiğin besinlerede dikkat et ozaman koku en aza iner haliyle bu köpek illaki kokacaktır .
Gençlik hastalıgı,distemper, giardia vb bazı hastalıklarda koku tanı koymamızda bize yardımcı olabilir ama kokan köpek hasta demekte dogru değildir. bir köpekte koku mutlaka olacaktır çünkü kendi kendini yeteri oranda temizleyemeyen canlılardır köpekler bu yuzden köpegin kokması normaldir.
Konu açılalı çok olmuş, dikkatimi çekti, sorunu ve önerileri okudum.Maalesef öneriler spesifik değil, genel geçer şekilde olmuş.Benim de başıma geldi, ne kadar araştırdım ise de hep aynı şekilde tam bir cevap yok.Kötü kokudan anlaşılan, her köpeğin, ki hele erkek köpeklerin kendine has ağır kokusu.Oysa benin köpekteki koku çürük, bozuk, kemsik, tahammülü zor, pis bir koku idi.Nerede okuduğumu hatırlayamıyorum ama buradaki cevaplarda olduğu gibi köpek derisinin yağlı olduğundan bahsetmiş ama anahtar ifade şu ; bu yağ zamanla köpeğin derisinde oksidasyona uğrayıp bozuluyor.
Anladığım kadarıyla bu dönüşüm zaten doğal, ancak sonrasındaki bakteriyel, fungal vs. etmenler kötü kokuya neden olabilir.Bu bakımdan yıkamak doğal bozunumu da etkileyebileceğinden sıkıntı yaratabilir.Tüyleri fırçalamak, taramak daha mantıklı.
Gelelim benim nasıl çözdüğüme;
Balık yağı...
Köpek tüylü derisine olan pozitif etkisi zaten biliniyor.Şanslı olsam gerek balık yağı temininde hiç güçlük yaşamadım hem de litrelerce.Belki yanlış da olabilir ama bol bol verdirm.1 hafta 15 günde koku tamamen geçti.Kötü kokunun kaldığı tek yer ise yıkanmasına rağmen köpeğimi severken giydiklerim Smile
Denemeye değer...

Sayfalar: 1 2 3