Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: yavru köpek alırken nelere dikkat etmeliyiz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba arkadaşlar. izmirde ışıklar barınağından köpek almak istiyorum.köpeğin cinsi benim için önemli değil.köpeğin zeki ve iyi bekçilik yapan bir köpek olmasını istiyorum.

barınağı gezdim ve barınakta rott , sibirya kurdu , kulakları kurt gibi olan birsürü köpek var.doberman ve terier de var.
rott almayı düşündüm ancak dominant karekterli bi köpekmiş.

köpeği yavruyken alıcam ve elimden geldiği kadar ilgilenicem.istediğim köpek kangal benzeri köpek aslında.

arkadaşlar benim size sormak istediğim esas konu.6 aylık kangal benzeri boz bir köpeğin ileride büyük cüsseli bir köpek olması için boyu kaç cm olmalıdır.
karekterini kaç aylıkken anlıyabilir?
bence bi kangal yavrusu al ve besle anne babasını görme imkanın olmuş olur
Yavruykenki boyundan ne kadar irilesecegini anlayamazsin.
Genel olarak yavru kopegin kollarina ve patilerine bakilir. Kemikleri kalinsa iyi bir besleme ile iri bir kopek olabilecegi soylenir.
yorumlar için teşekkür ederim.bir tane boxer yavrusu gördüm büyük ihtimal onu alıcam bayram sonu.inşallah benden önce alan olmaz.

barınakta genel olarak köpekler kırma sokak köpekleri ancak içlerinde petshop lardan alınıp terkedilmiş köpeklerde var.

köpek almak isteyen arkadaşlara barınakları gezmelerini tavsiye ediyorum.boxer , sibirya kurdu , alman kurdu , doberman , terier vb birsürü köpek gördüm.
boxerden bekçi köpeği olmaz sokak köpeği yavruları daha iyi bekçi olurlar
açıkçası bahçe çok büyük değil.kangal kırması alıcaktım ancak büyürse bahçede rahat edemez.

kurt köpekleri nasıldır bekçilik konusunda.
kangal benzeri bir köpek beslemek istiyorsanız çoban köpekleri dışındaki cinslere bakmanıza gerek yok. "Alım Satım İlanlar" bölümünden isteğinize uygun bir enik bulabilirsiniz. Ayrıca bizim safkan kangallarımız var özelden bir mesaj yollarsanız bu konuda size yardımcı olabilirim.

Köpeğin gelişimi ırsi oldugu kadar beslenmeylede ilgilidir, enikten eniğe de farklılık gösterebilir. Benim kangalımın babası 96cm annesi 81 cm, kendisini 6 aylıkken 69 cm ölçtüm.
Barınaktan köpek baktığınızı gözden kaçırmışım Smile
o zaman patileri büyük, kemıklı olanı, maskesi kangala benzeyen varsa tercih edin...yavru bakıyosanız aşık kemikleri şişik olsun, yani bileklerinin olduğu bölgede bir şişkinlik olsun, bekçi köpeği olarak kullanacaksanız diğer yavrulara saldıran, kabadayılık yapan artist bişey varsa onu tercih edin Smile