Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal.....?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
uzun zamandır kangal ile yapmış olduğum araştırmalarda ve tartışmalarda özellikle hepşu yanıtlar ile karşılaştım,

örneğin sorum: kısaca kangal nedir ?

aldığım cevaplar: sadece kangal deyip geçmek olmaz yani bunun içinde karayakası var, akbaşı var, malaklısı var malaksızı var, kurt'a çıkanı var çıkmayanı var, odun kuyruğu var ki bunlar en sertleri ve en dövüşçüleri, simit kuyruğu var, davarcısı var davara gitmeyecek olan türü var, mahmuzlusu var mahmussuzu var .....vs vs vs vs


aldığım cevapların çoğu doğru ve mantıklı gibi olsada bana biraz saçma gelenlerde var, mesela mahmuzlusu mahmussuzu yada davarcısı davarcı olmayanı, öle şeymi olur bir çoban köpeğini davara alıştırırsan davara çıkar bence bu böle, ve dediğimiz gibi bu olay anadolu çaban köpekleri altında toplanan bir gruplaşma ise biz bunların hepsine neden kangal diyoruz ve bazı forumlarda ve tartışmalarda bazı köpekler için düz çoban köpeği veya düz kangal gibi yazılar görüyorum bunun tam karşılığı nedir, yani düz çoban köpeği ile anadolu çabanı arasında bir farkmı vardır, bunları merak ediyorum ve gerçek doğru bilgileri edinmek istiyorum..

bu konuya hakim arkadaşlarımdan güzel bir bilgi rica ediyorum ve bu bahane ile bilmeyen arkadaşlarımızla beraber bilgilenmiş oluruz, şimdiden teşekkürler....
herkesin kendine göre söylecekleri bişeyler vardır elbet...
Benim şahsi görüşüm. saf bir kangal köpeğinin fazla iri olmadığı. cünkü kangal köpeğinin en büyük özelliği sürü korumaktır. dağ bayır gezer. icabında kurt kovalar. iri köpek koşamaz.

örnek olarak
[Resim: image002.jpg]
valla kardeşim örnekte gösterdiğin köpekte öle ufak tefek bir köepk değil yani, maşallah tay gibi.....
Ama atletik bir yapıya sahip. koşmak için müsait. fazla hantal değil
bu konuyu tam anlamıyla açacak, kangal ve anadolu çoban köpeği hakkında bilgisine güvenen bir kişi yokmu koskaca sitede arkadaşlar...?
halaa kimseden ses çıkmadığına göre, demekki herkez her köpeği işine geldiği gibi adlandırıyo, bukadar basit...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6