Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Türkiyede Yaşayan Nadir Hayvan Türlerimiz Lütfen Okuyup Paylaşalım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
anadolu parsı
Anadolu Panteri (Panthera Pardus Tulliana), Anadolu’nun en eski sakinlerinden biridir.


Anadolu Panteri (Panthera Pardus Tulliana), Anadolu’nun en eski sakinlerinden biridir. Anadolu Parsı olarak da adlandırılır. 9000 yıl önceye tarihlenen kazılarda ortaya çıkarılan Hitit kabartmalarında görünmektedir. 9000 yıl öncesine tarihlenen Çatalhöyük kazılarında bulunan bir kadın heykelinin iki yanında Anadolu Panteri görülür. Bilimsel ismi, onunla ilgili ilk bilgileri derleyen Marcus Tullius Cicero’ya ithafen Panthera Pardus Tulliana olarak konmuştur. Sonuncuları 1972’de Ağrı ve Eskişehir Çatacık’ta görülmüştür. Mantolu Hasan adıyla tanınan bir kişi, sonuncuların yok olmasında büyük rol oynamış, öldürdüğü Anadolu Partenlerinden manto yaparak giymiştir. 1970’te Kars Karakale Köyü’nde, yine aynı yıl Hakkari’nin Uludere ilçesinde öldürülmüştür. 1967’de Bolu Seben’de öldürülmüş, sonuncusu 1974’te Beypazarı’nda Bağözü Köyü’nde Havva Köksal adlı bir kadının kolunu ısırmış, sonra düzenlenen sürek avında yakalanıp öldürülmüştür. Bu, onun son görülüşüdür.

urfa siverek bölgesinde hala göründüğü söylenmektedir

Mantolu hasan şerefsizinin resimlerini koymuyorum küfür yağdırıp forumu kirletmeyelim.

[Resim: 9kw1u.jpg]

[Resim: 9kw3n.jpg]




ÇİZGİLİ SIRTLAN HALK ARASINDA (canavar veya yalınsak)


Çizgili sırtlan(Hyaena hyaena) WWF–Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki büyük memeli türlerine yönelik çalışmasına kadar yok olduğu sanılıyordu

Şu an güneydoğu ve iç anadolu bölgesinde yaşıyorlar sayıları çok az

[Resim: 9kw8s.jpg]

[Resim: 9kw97.jpg]




KURT


Kurt (Canis lupus) birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'de sınırsızca avlanabiliyordu.2004–2005 Merkez Av Komisyonu kararları gereğince sadece belirli dönemlerde avlanabiliyor. Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük kurt popülasyonuna –yaklaşık 7000– sahip olduğu tahmin ediliyor.




BOZ AYI


Bozayı (Ursus arctos), Türkiye’nin en büyük etobur türü. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri önde gelen yaşam alanları arasında. 2004–2005 Merkez Av Komisyonu kararlarına göre koruma altına alınmış olmasına rağmen av turizmi kapsamında avı yapılabiliyor.

[Resim: 9kwcf.jpg]


VAŞAK


Vaşak(Lynx lynx) 2004–2005 Merkez Av Komisyonu karaları gereğince koruma altındaolduğu için avlanması, ölü veya canlı bulundurulması ve nakledilmesi yasak.Dağ keçisi popülasyonunu tükettiğine inanılması nedeniyle, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde zehirlenmesi, türü tehdit eden unsurların başında geliyor.


[Resim: 9kwf2.jpg]

[Resim: 9kwfg.jpg]


YABAN KEDİSİ


Yaban kedisi(Felis silvestris) nadir bir tür ve esas olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde bulunuyor. Merkez Av Komisyonu kararları gereğince koruma altına alındı.
[Resim: 9kwhq.jpg]


KARA KULAK

Karakulak(Caracal caracal) Türkiye doğasında oldukça nadir bulunan türler arasında yer alıyor. Türkiye'nin batısında ve güneyinde seyrek ormanlar, bozkırlar ve makilik alanlarda yaşıyor. Merkez Av Komisyonu kararları gereğince koruma altında.

[Resim: 9kwk4.jpg]
güzel paylaşım emeğine sağlık hemşerim..
emegine saglik kardesim
Bu paylaşımınız için sizi tebrik ediyorum. Bilinsizce avlanan hayvanlar ve cahilliğin getirdiği bazı şeyler yüzünden bu tür canlılar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya inşallah yok olmazlar. Soyu tükenen bir hayvanda Hazar Kaplanı' dır. Soyu tamamen tükenmiş bildiğim kadarıyla. Eskiden Anadolu' da da görenler olmuş. [Resim: Panthera_tigris_virgata.jpg]
ever hazar kaplanı 20 yıl önce tükendi inşallah azalanlar kurtulur.
iliginc bunlarin TURKIYEDE yasadigini ilk defa duyuyorum.

Zidane

eline saglik kocoglu ..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7