Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğin sesi kısıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar ilk defa böyle birşeyle karşılaştım. tasması da oldukça kalın , dar tasma olsa hani asılırken rahatsız ediyor diyeceğim . gece 10 dan önce serbest bırakamıyorum malesef. gündüz vakti köy yeri burası gelen geçen oluyor sıkıntı yaratıyor.

1 haftadır sesi kalınlaştı ve hırlayamıyordu. şuanda tamamen gitti gibi bişi . daha önce bu tip bi durumla karşılaşan varsa bu durumda ne yaptığını paylaşırsa sevinirim.herhangibir ilaç felan kullanmaya gerek varmı ? yoksa kendi kendine düzelecekmi acaba . eski konularda arama yaptım ancak denk gelmedim böyle bir konuya , yada varsa da gözümden kaçdı .

saygılar .
bi kaç seçenek var çok koşup yorulduktan sonra kana kana su içmiştir boğuştan sonra bile bi müddet köpeklere su vermeyizki sesi kısılıp (su soğuksa olur) ki köy yerinde soğuk su pınarı olabilir yada gece bıraktığınızı söylüyorsunuz gece sular soğuk olur velhasılı boğasını şişirmiş olup sesi kısılabilir bir diğer hususta kemik batmış olabilir ve boğaz şişmiştir yemek yerken zorlanıyorsa ki şu durumda bana öyle geliyor bi kaç gün takip edin ses gelirse yemeğe devam ederse sorun yok aksi taktirde kemik battıysa iltihap yapıp ölüme gider acil veterinere götürün.
Teşekkürler

yemek yemesinde felan bir sorunu yok ama yarın ben bi kontrol edeyim zorlanıyormu yemek yerken . iltahap lı bi durum olsa yemek yerken sorun yaşaması gerekir diye düşünüyorum .
evet bende öyle düşündüm onun için bi kaç gün takip edin üşütüp şişlik yaptıysada yerken zorlanabilir bi kaç gün içinde düzelirse sorun yok ara ara oluyor böyle durumlar tekrar geçmiş olsun
bogusdan ne kadar sure sonra su vermelıyız pekı
köpeğin soluması kesildikten yani nefes alması normale döndükten 5 dakika sonra