Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: coban kopeyi ile kangalin arasindaki fark
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
saf kangalla karabasin yada turk coban kopeyinin arasindaki vark ne bir turlu anlamadim bende samsundan gelme kangal coban kopeyi kirmasi var ama kangalla coban kopeyinin arasindaki farki anlamadim baktigin zaman hic bir fark gorulmuyor ikisinin arasinda,bilen varsa bi aciklasa yav.resimdeki benim tosun erkek 11 aylik sirt yuksekliyi 74 75 cm satin aldigim abi kangalla coban kopeyi kirmasi dedi samsundan gelme benim kopek.[/size]
Bununla ilgili bir konu vardı burada okumuştum. Özetle Kangallarda çoban köpeğidir. Türkiye'deki anadolu çoban köpeklerininin bir grubu diyebiliriz. Kangallar daha çok sürü koruma için kullanılır. Genellikle insana özellikle çocuklara karşı oldukça yumuşaktırlar. Adamcı değillerdir. Ama kurda veya başka yabancı hayvanlara serttirler. Eğer diğer çoban köpekleriyle çiftleştirilirse ki kırma buna deniyor, adamcıda oluyorlar. Hepsinin ortak özelliği çoban köpekleri olmaları. Benim kendi görüşüm kangalları bekçi değilde sadece çoban köpeği olarak kulanmak gerekir.Bahçe tarla bekleyecekse kırma dediğin diğer çobana köpeklerini özellikle malaklı bakmak daha iyidir.


Ekleme: Özelliklerini farkları anlatan birçok video var nette. Sana daha çok yardımcı olur.
ama ne yazıkki burdaki efsaneleşen abilemizin köpekleri hep meydancı ne hikmetse sonrda kangal böyle kangal şöyle......
o meydanda efsaneleşen kangallar acaba diğer vasıflarıda taşıyormu??
Tekrar yazıyım kangallar genelde adamcı değildir. Kurtlara ve diğer yabancı hayvanlara serttirler dedim ben. Kangallar sürü köpeğidir dedim. Kangallardan iyi meydancı olur. Ama hem meydancı hem adamcı hem davara giden hem kurda giden hepsi bir arada ben görmedim daha. Belki vardır. Meydancı köpekler genelde adamcı değiller ki. Dediğim gibi belki vardır. Ama ben bilmiyorum.
Karakter farkını mı soruyorsunuz? Yoksa fiziki farkları mı sordunuz?

Bir ''bu çoban köpeği'' dediğiniz fotoğraf ile ''kangal'' dediğiniz köpeğin fotoğrafını ekleyin buraya fiziki yapılarını karşılaştıralım.
her halde anladim yani KANGAL BIR COBAN KOPEYIDIR sadece MALAKLI GIBI DiGER BENZER KANGALLAR var diyorsunuz sonucta bunlarin hepsi bir coban kopeyi oluyor.
Aslında akbaş ve karabaş diye ayrılıyor. Kangal, malaklı filan karabaş kategorisine giriyor. Kangal daha ince, daha çevik ve karakter bakımından daha sakin malaklıya göre.

Ülkemizde malaklı, kangal, kars, yörük, karadeniz, samsun alası gibi köpekler var çoban köpeği olarak. Hepsi haliyle hem karakter hem de fiziksel olarak birbirlerinden farklı.
Sayfalar: 1 2 3