Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Yavru Köpeğimde Kaşıntı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
cümleten s.a arkadaşlar bende 2 buçuk aylık melez bir çoban köpeği var.Köpeğimde aşırı kaşıntı tüy dökülmesi vardı 1 ay kadar önce veterinere gösterdim beslenme yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi vitamin takviyesi (amino asit içerikli tablet) ve profine mama önerdi aldım onla baya bir düzelme oldu. Fakat şimdi yine burun üstünde ve kuyruk üstünde ön ayaklarının arka kısmını sürekli kaşıyor ve bazı yerleri kabuk değiştiriyo yara olmuş gibi. sizce sebebi ne olabilir? iç ve dış parazit tedavisi düzenli yapıyorum,bahçemde sürekli serbest geziyor tasma bile takmadım profine mama ile besliyorum arada yumurta yoğurt tavuk eti de veriyorum. yardımcı olursanız sevinirim Allaha emanet olun.
A.S. Deri problemleri genelde yanlış besleme iç ve dış parazitler alerjen durumlerda çok görülür.bölgede eger kaşıntı çok yoksa Buyuk ihtimalle (görmeden benim teşhis koymamda dıgru değil ama tahmini olarak) köpeginizde alerjik dermatitis dediğimiz bir hastalık tablosu oluşmuş.Tüylerin döküldügü bölge çok kaşınıyorsa ve elinizi süürdügünüzde sivilce ucu gibi yapılar geliyorsa Akne veya mantar dedigimiz hastalık vardır.VETERİNER HEKİM
çok sağolun cevabınız için.beslenme olarak yukarda saydım bir eksik yok gibi.Şu ayrıntıyıda vereyim ben yavruyu 3 haftalıkken aldım ve aldığımda annesinden ayrılmıştı süt fazla emmemesi acaba bu kadar uzun sürede etki yaratır mı?
bunun tedavi yöntemi nedir nasıl düzelir tsk
uyuz yada dermatolojik bi hastalık olduğunu düşünüyorum resim paylaşırsanız detaylı bilgi verebiliriz beslenme yetersizliği ile alakası yok çok aç sefil kalmadığı sürece böyle bi dökülme yaşanmaz sadece ekmek ile beslense bile olmaz görünen oki besleme şekliniz gayet güzel o veterineri gözüm tutmadı.
köpeğim artık düzelmek üzere veterineri değiştirdim köpekteki sorun meğerse demodeks uyuzmuş insana bulaşmayan bi tür.2 hafta arayla iğne vuruldu antibakteriyel hap verdi ve 10 günde bir kenaz la tüm vücudunu ıslattım şuan geçmek üzere..
malesef her veteriner köpekten anlamıyor sırf 3-5 kuruş para kazanmak için dümen çeviriyor farklı vet lere bakmak her zaman iyidir düzeldiğine sevindim geçmiş olsun.