Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: aksaray malaklılara destek platformu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
AKSARAY MALAKLILARIN HAKLARININ YENDİĞİNDE SANKİ KANGAL KÖPEKLERİNİN DAHA İYİ VE AKILLIYMIŞ GİBİ LANSE EDİLDİĞİ GÖRÜŞÜNDEYİM. ANCAK KANGAL DİYE SATILAN İRİ VE KEMİKLİ ENİKLERE BAKTIĞIMIZDA YA MALAKLI YA DA MALAKLI MELEZİ ÇOBAN KÖPEKLERİDİR. ŞAHSEN BEN ŞANTİYE, FABRİKA VEYA ÇİFTLİK BEKÇİLİĞİ YAPTIRACAĞIM KÖPEĞİN ADAMCI OLMASINI TERCİH EDERİM. MALAKLI BESLERİM TEK GEÇERİM ŞEHİRDE SÜRÜ NE GEZER SÜRÜ İÇİN İDEALI AKBAŞ VEYA KANGAL DIR.BEKÇİ İÇİN İDEALI HEYBETİ İLE GÖRÜNÜŞÜ İLE MALAKLIDIR.BEKÇİLİK İÇİN ALINAN KANGALLARIN ÇALINDIĞINA ÇOK ŞAHİT OLDUM AMA ADAMCI BİR MALAKLIYI PROFOSYONEL KÖPEK HIRSIZLARI HARİÇ KOLAY KOLAY ÇALAMAZLAR.

sözde köpekçiler özde para kazanmak için köpek satanlar eskiden malaklıları veya malaklı kangal melezlerini kangal eniği diye piyasaya sürdüler ancak kangala gerçek değer verenler foyalarını ortaya çıkartınca bu seferde kangalcıdan kral kangalcı oldular bunu yaparkende ekmek yedikleri kullandıkları malaklı gibi kendi işlevlerinde değer olan KÖPEKLERİMİZE çamur attılar .SİZ SORABİLİRSİNİZ NEDEN MALAKLIYI BU KADAR ÖVÜYORSUNUZ ÖVÜYORUM ÇÜNKÜ HAKKEDİYOR. AKSARAYLI DEĞİLİM RİZELİYİM AMA DOĞRU NE İSE ONU SÖYLERİM.
konu başliğini düzelt tamami buyuk yasask!
Her iki köpek de doğru yerde kullanıldığında görevini en iyi şekilde yapan köpeklerdir. Açıkçası kangalın bekçi köpeği olarak kullanılmasını doğru bulmuyor, malaklı bu tarz işlere daha yatkın. Kangal ile malaklıyı kırmadan, her iki köpeğimize de sahip çıkmalıyız. Tabi bu söylediğime akbaş, karadeniz, kars, çatalburun, tazılarımız ve zerdava da dahil. Bunların hepsi bizim milli değerlerimiz, içlerinden birini baş tacı yapıp diğerlerini bir kenara atmak doğru olmaz.
Aynen katılıyorum . Burda önemli olan iki ırkı birbiriyle kırmamak. Saflıklarını korumak. Her ikiside kendi alanında muntazam köpekler. O ondan üstündür gibi bi yaklasım yanlıs bencede.
Sürü için kangal tartışmasız ama alan koruma , bekçilik özelliği ikisinde de yokmu ? İkisi arasında seçim genelde maskesi ve vücut farklılıkları yönünde oluyor diye düşünüyorum.
(20-04-2012, Saat:04:21)Halil Kavak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sürü için kangal tartışmasız ama alan koruma , bekçilik özelliği ikisinde de yokmu ? İkisi arasında seçim genelde maskesi ve vücut farklılıkları yönünde oluyor diye düşünüyorum.

Kangal malaklıya göre daha ılıman bir köpek. Bekçilik özelliği her iki köpekte olsa da malaklı bu konuda kangal daha iyidir benim görüşüm.

beyler malaklı saf bir ırkmı.yoksa kangalın kırılmış bir versiyonumu?

bende bahçeye bekçi köpeği arıyorum.malaklı nerden bulabiliriz.
Sayfalar: 1 2 3