Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğimizin Davranışlarından Ne Demek istediğini Anlarmıyız
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
*İnsanın ilk evcilleştirdiği hayvan köpektir. Köpekler doğdukları andan itibaren insanlara karşı sevgi duyarlar. Bu şekilde dünyaya gelen tek hayvan türü köpektir. Bu nedenle köpeğini seven , aralarındaki sevgi bağı kuvvetli olan köpek sahipleride, köpeğinin hareket ve davranışlarından ne demek istediğini anlar.

*Gelişmesini tamamlamış köpekler, yabancılara karşı genellikle çekimser davranır. Yavrular ise, önceleri çekimser kalsalar da , eğer karşısındaki sevecen yaklaşır ve kötü muamelede bulunmazsa kısa zamanda alışır.

*Köpeğin kuyruğunu kısması korktuğunu, dik tutması da kendine güvenini gösterir.

*Köpek kuyruğunu kısıp sallaması ve kafasını öne eğmesi, ya da kuyruğunu dik tutup sallayarak, kafasını öne eğmesi ile de , sizin üstünlüğünüzü kabul ettiğini, sizi görünce sevindiğini ve size karşı dost olduğunu gösteren bir davranıştır.

*Köpek kuyruğunu sallayarak, kıçı yukarıda ama ön ayaklarını yere bastırıp, kafasınıda ayaklarının arasına koymuş, kurbağa bakışı size bakıyorsa, sizinle oynamak istiyordur.

*Erkek köpekler etrafı koklatıp sıvı bırakarak işaretlerler. Köpeğin işaretlediği alanı sahiplenmesi ve diğer erkek köpeklere karşı kendi sınırlarını belirler.

*Bahçede ve çit içinde başıboş dolaşan köpeğiniz, çit veya duvar boyunca, ileri geri gidip geliyorsa, yalnızlık hissediyor, ilgi ve meşguliyet istiyor. Eğer köpeğinize vakit ayıramıyorsanız ona arkadaş alabilirsiniz.

*Köpeğinizin yerini değiştirdiniz veya kaldığı yerde yapmış olduğunuz değişiklikler, köpeğinizde huzursuzluk doğurduysa veya bulunduğu ortamda ki cisimleri ısırmaya, bozmaya çalışıyorsa yapılan değişikliklerden memnun olmadığını gösterir.

*Köpeğiniz , bağlı bulunduğu yerde sürekli havlıyor, huzursuz davranışlar gösteriyor ise dikatinizi çekmeye çalışıyordur. Köpeğinizin bir problemi var demektir veya karnı acıkmış, suyu tükenmiş olabilir.

*Erkek köpeğiniz sürekli dışarı çıkmak istiyorsa, heyacanlı görünüyorsa kızgınlıkta olan dişi köpek kokusu almış olabilir.

*Köpekler bazen ot yemeleri, yediklerini daha kolay hazmetmek ve hazmedemediği yemeği kusmak istemesidir.

*Köpeğiniz ev içinde kalıyor, küçük ve büyük çişini de hep dışarıda yapıyor,ama günün birinde evin içine,küçük ve büyük çişini yapıyorsa özellikle büyük çişini yaptıysa; ya herhangi birini kıskanmış, ya onunla daha fazla ilgilenmenizi istiyor, ya da yalnız kalmışsa , terk edildiğini düşünerek, yalnız bırakılmaktan korkmuştur.
köpeğinde vucut dili vardır hem yaptığı hareketlerde hemde normal sahibine karşı sergilediği hareketlerde bunu en iyi sahibi anlar.sahibi köpeğin vucut dilini anlaması onunla oynaması şakalaşması köpek için çok önemlidir.
guncel