Ana Sayfa - Kangal Forum

Tam Versiyon: Kopeklerin Yurt Dışı Cıkış işlemleri Nasıl Yapılır
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edecek dostlarınız için gerekli işlemler;

*Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyinin 26.05.2003 tarihli 998/2003 sayılı düzenlemesiyle pet hayvanlarının ticari olmayan hareketlerine sınırlama getirilmiştir.Bu düzenlemeleri kabul eden ülkelere yapacağınız seyahatlerde dostlarınızla ilgili yapılacak işlemler aşağıda sırasıyla belirtilmiştir.

*Pet mikroçip ile kimliklendirilmiş olmalıdır.

*Kuduz aşısı yapılmış olmalıdır.

*Tüm aşıların yapılmış olduğunu belirten,kimlik ve mikroçip bilgilerinin bulunduğu karnesi olmalıdır.

*Kuduz titrasyon testi yaptırılmalıdır.

*Kuduz titrasyon testi için petiniziden alınacak olan kan örneği Avrupa Komisyonu tarafından yetkilendirilmiş olan Türkiye'deki tek laboratuar olan Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilecektir.Bu işlemlerde en az bir ay önce petiniz aşılanmış olmalıdır. Kan örneği , kanı alan veteriner hekiminiz tarafından hazırlanacak olan diğer belgelerle Enstitüye gönderilir. Sonuç 2 hafta içinde gönderilmektedir.

*Bu test AB tarafından yapılması zorunlu ilan edilen bir uygulamadır.AB üye ülkelerine giriş yapacak pet hayvanları ülkelerinden hareket etmelerinden en geç 3 ay öncesine kadar antikor titrelerini belgelendirmelidirler.

*Veteriner Hekimiz tarafından Sağlık Sertifikası hazırlanmalıdır.

*Bağlı olduğunuz Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünden " Menşei Şahadetnamesi" almanız gerekmektedir.

*Bu belgeleri tamamladıktan sonra Tarım İlçe- İl Müdürlüğü'ne başvurularak Uluslararası Sağlık Sertifikası alınır.

*Yurt içi uçak seyahatlerinizde her havayolunun kendi prosedürü vardır. Belirli kilodaki hayvanlarınızı kabin içinde taşıyabildiğiniz gibi kilo sınırını aşan petleriniz özel kargo bölümünde taşınmaktadır.

*Yine yurt içi seyahatlerinizde de petinizin kuduz hastalığına karşı aşılanmış olduğuna dair karneniz yanınızda olmalıdır.

*Yolculuklarda strese giren ve rahatsız olan petlerinize sağlık açısından bir sakıncası yoksa sakinleştirici ürünler Veteriner Hekiminizin tavsiye ettiği şekilde uygulanabilmektedir. Bu tarz ilaçların uygulanmasında Veteriner Hekiminizin belirlediği uygulama yolu ve dozajını asla değiştirmemelisiniz.
Ggg
yurtdisina böyle it cikaran hic oldumu acaba? benim konustuklarim arabaya atim geldim diyola
KANGALIN YURT DIŞINA ÇIKIŞI TARIM VE KÖY İŞLERİ BAK. ÖN İZNİNE BAĞLIDIR..AKSİ HALDE KAÇAKÇILIKTAN YARGILANIRSINIZ..GELİRKEN..MENŞE ŞAHADETNAMESİ,(ORJİN BELGESİ.) AŞI KARTI VE GİRİŞTE VETERİNER KONTROLÜYLE OLMAKTA...BKK..BİZİM AÇIMIZDAN ÇIKIŞTA BİR SORUN YOK..GELİŞTE DE YAZDIĞIM EVRAKLAR OLURSA SIKINTI OLMAZ...PROSEDÜR BÖYLE...HER ÜLKE KENDİSİ AÇISINDAN GELEN EŞYAYI VE HAYVANI DAHA DETAYLI KONTROL EDER..İSTEYENE GÜMRÜK MEVZUATI HAKKINDA BİLGİ VERİLİR..
Mesela Gürcistan'dan köpek getirmek istiyoruz. MENŞE ŞAHADETNAMESİ,(ORJİN BELGESİ.) AŞI KARTI var diyelim, sınırdan girişte bir sıkıntı olmuyor mu? Birde karantina vs?
kangalın almanya gırısı yasak arkdslr :S ancak kacak kucak gıdecek oda ıyı degıl