Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeklerde Neden 6 Tırnak Bulunur....
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Genellikle Kangal ırkı köpeklerde, ırkının saf olduğunu anlatmak için, gururla söylenen, 6. tırnak ,veya pençe tırnak diye anılan ,arka ayaklarda görülen, 6. parmak oluşumu, aslında bir genetik bozukluk sonucu, ortaya çıkmıştır. Bazı ırklarda, 6. parmaktan köken alan, 2 tırnak dahi yan yana bulunabilir. Yani köpeğin arka bacaklarında,7 adet tırnak bulunabilir.

Bu durum, Van kedilerinde, bir gözün mavi, bir gözün sarı veya yeşil olması ile eşleştirilebilir. Çünkü bu da genetik kaynaklı bir bozukluktur. Bu durum, görme fonksiyonunu etkilemediği için, doğanın verdiği güzel bir hata olarak bilinir. Ve bu hata , aynı grup içinde eşleştirme yapıldığında kuşaktan kuşağa aktarılır.

Köpeklerde bulunan 6. veya 7. tırnak çok büyük olabildiğinde, ve ya arka ayakların alt bölümü, kalça displasisi veya raşitizm sonucu birbirine çok yakın olabildiğinde, her iki arka ayak birbirine sürtünme hareketi yaptığı için, ayaklarda travmalar meydana gelebileceğinden, ve bazen yürürken, çalılara, otlara takılabileceğinden, bu fazlalık olarak nitelendirilen, yürümede hiçbir fonksiyona katılmayan bu tırnaklar, küçük bir cerrahi müdahele ile alınabilir.

Fakat bu operasyonu yaptırdığınızda, köpeğiniz daha rahatça koşup yürüyebilirken, siz ise insanları , (yanlış inanışta olsa) köpeğinizin saf kangal ırkı olduğuna bir türlü ikna edemeyebilirsiniz...)
Eyvallah çok net bir açıklama.Ben bunun bir genetik bir bozukluk olduğunu, Deniz BAKİ'den de duymuştum. Bazı insanlar çevremizde görüyoruz hala 6 tırnak diye havalanıyorlar.
benim köpeğin arka ayaklarını geçtim ön ayaklarında var parmak şeklinde gerçekten genetik bir bozukluk....
bazı çoban köpeklerimizde 5 tırnağı parmak gibi ve parmağın işlevini görüyor onlarda genetik bozukluluk
benim çevremdekiler sokak köpeğinde çift tırnak görse ana kangala bak diyorlar Smile bn ne kadar anlatsam da çift tırnağın kangala ait bir özellik olduğunu düşünüyorlar
guncel
Tşkkrler
Sayfalar: 1 2