Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kopeklerde Ciflesme Guclugu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Çiftleşme güçlüğü, erkek ve dişi köpeğin acemiliği, psikolojik problemleri, dişinin çiftleşmeye hazır olmaması(Kızgınlık döneminde olmaması), vulva'nın stenozu ve vestibular konstriksiyon, dişi/erkek büyüklüğündeki uyumsuzluk, çiftleşmede kilitlenmenin olmaması, vagina'nın prolapsusu veya hiperplazisi ve vagina tümörleri şeklinde sıralanabilir.

Tedavide,

Dişinin tam östrüste olup olmadığı araştırılmalıdır. Fiziki engeller ortadan kaldırılmalıdır. Gerekiyorsa dişiye trankilizan verilmelidir. Değişik erkek köpek denenebilir. Sun'i tohumlamaya başvurulabilir.
Çok karşılaştıgım bir durumu paylaşmak istiyorum.dişini kanaması başladı çektik tutmadı bir ay geçmedi tekrar kanama başladı diye ya da kanama başladı azaldı ama dişi isteksiz!!!!
dişi köpeklerinizin kızgınlık arası sürelerini takip etmelisiniz özellikle tvt dedigimiz tümoral durumlarda zaman zaman tümörden kaynaklı kanamalar malesef kızgınlık kanaması ile karıştırılıyor ve hayvana boş yere eziyet oluyor dişi isteksizse kontrol edilmeli.
tsk abi
köpeyim kızan olmaya başladığında vaginasında kırmızı şişlik cıkıyor ve cifleşmiyor neyapmalıyım lütfen yardım edin
bazı dişiler her erkeği kabul etmiyor imkanı olan erkekten alınan spermleri veteriner yardımıyla dölletmek imkan yoksa dişiyi bağlayıp (kısa olacak şekilde) erkek halledemiyorsa üstünde debeleniyorsa penisi elinizle tutup dişiye geçirin.
Benim köpek kızana geliyor. Ama kızan olan köpeğe çevredeki erkek köpekler gelmezmi. Birde bizi dişi erkeği dönüp ısırıyor ve bir türlü eşleşme oluyor. 3 senedir sıfır yani anlamadık. dışardan bir tane erkek köpekte gelmiyor. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim
Bir benim köpeklerde yokmuş demek ki bu sorun.