Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kurt ıslah edilirmi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(26-02-2012, Saat:02:06)Çakır 78 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Vahsi kurtların yeri doğadır. Onları kendi ortamlarından kendi sahsi tatminimiz için koparmak en hafif deyimiyle bencilliktir. Bize yakısmaz,yapmayın..

Tatmin olmak gibi bir düşünce yok. Sonuçta bu hayvanlarda bakıma muhtaç şu anda. Öyle ki şehir merkezlerine kadar inmeleri aç oldukları için. Dün kesimhaneden köpeklere kemik vs. aldıydım yarısını kurtların geçtiği vadiye bırakıp geldim gündüz vakti . Bir iki gün yerler sonrası Allah kerim.
HALİL BEY; BÜLBÜLÜ ALTIN KAFESE KOYMUŞLAR AH VATANIM DEMİŞ KURTTA ÖZGÜRLÜĞÜNE DÜŞKÜN VE YARATILIŞI İTİBARİ İLE SÜRÜ İLE YAŞAMAYA ALIŞMIŞ BİR HAYVANDIR. SİZ SAF BİR KURDU BAĞLAR VEYA KAFESLERSİNİZ MUTSUZ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ KÖPEKLERLE KIYASLAMAYIN KÖPEKLER BİN YILLARDIR İNSANLARLA YAŞAMIŞ ORTAK PAYDA İÇERİSİNDE BİRLİKTE HAYAT SÜRMÜŞLER YAVRULAR ANNE BABADAN GÖREREK BÜYÜMÜŞLERDİR. YAPMINIZI TAVSİYE ETMEM İNSANOĞLUNUN FITRATINDA YASAK VEYA YANLIŞ OLANI YAPMAK GİBİ ÖZELİĞİ VARDIR SİZ ONU KULLANMAYARAK SEVABA GİRMİŞ OLACAKSINIZ EĞER SİZ BU SEVABI KAT KAT ARTIRMAK İSTİYORSANIZ ALACAĞINIZ KEMİKLERİ KURTLARIN YAŞADIĞI YERLER BIRAKMANIZ UYGUNDUR.
Halil Bey; Evcilleşmiyor. Size de saldırmıyor ama mümkün olduğu kadar sizden uzak duruyor. Sadece doğar doğmaz, annesinin kokusuna alışmadan alırsanız sizi ailesi olarak görüyor ve sevgiyle büyütürseniz köpekten farkı olmuyor. Gözleri açılmadan büyütenlerden, köpeği gibi sarılıp oynayıp iyi sonuçlar alan oldu. Ancak gözleri açıldıktan sonra olmuyor.
Yemeğini koyarsınız kulubesine siz uzaklaşınca yer. Siz varken kulubenin en ücra köşesinden çıkmaz. Suyunu siz gittikten sonra içer. Gezdirmeye çıkarsanız zincirin en uzak noktasında yürür.
Saldırma konusunda siz büyütüp, beslediğiniz için saldırma ihtimali hemen hemen yok gibi. Ancak ilk fırsatta kaçacaktır.
Özgürlüklerine çok düşkünler. Sizin büyüttüğünüz, o yerlere alışmış bir kurt fırsatını bulursa hemen kaçar ve o yerlere alışkın olduğundan tekrar gelir yine ya da oralarda yaşar. Halbuki sizinleykende oralarda yaşıyordu ama öyle değil. Bağımsız olacak.
Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. Cumartesi günü geçtikleri yere kemikler vs. bırakmıştım. Bugün iş sebebiyle çıkamadım ama yarın muhakkak gidip bakacağım acaba bulup yemişlermi diye. Eğer bulmuş ve yemişlerse aynı yere bir daha kemik. tavuk vs. bırakmayı düşünüyorum. Bilmediğim için sormuştum sizin yorumlarınız beni aydınlattı artık onlar istesede ben doğalarından ayırmam Smile
Cok dogru bi karar almısın abi Big Grin
Sayfalar: 1 2