Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Anadolu Çoban Köpeği Yurtdışı Tanıtım Filmi..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar ben Animal Planet i ve Dogs 101 Türkçeleştirilmiş hali ile Köpekleri tanıyalım programını sürekli izliyorum ama Anadolu çoban köpeğini yayınlamadılar,bu gün tesadüfen buldum bu videoyu ısrarla mastif ve tazı karışımı demişler nereden vardılarsa bu sonuca vazgeçmiyorlar ama sevindim açıkcası bunu görünce..yani her köpeği yayınladılar kangal ya da anadolu çoban köpeğini yayınlamadılar diye kızıyordum..Malesef ingilizce..





İlk çıkan zenci veterinerin sözleri dikkatimi çekti,bunlar köpek dünyasının kötü çocuklarıdır diyor..Herkesin gözünü korkutmuş bizim itler..Smile
En son ekrana gelen listede,

1.Büyük alana gereksinim duyar.
2.Kalça çıkığı ve şişliğe dikkat.
3.Eğitime karşı meydan okur(ya da başına buyruktur).
4.İyi bir aile köpeğidir ama ilk köpeğiniz olacaksa tercih etmeyin..
Evet aynı programı bende izledim. Ellerindeki Kangallar saf olmadığı için(zaten görüntülerdende anlasılıyor) mastif ve tazı kırması diyorlar. Oldukca fazla sağlık sorunları olduğunu söylüyorlar. Oysaki kangal doğal bi tür olduğu için cok sağlıklıdır. Aile için pek tavsiye edilmez diyolar ki buda yanlıs. Kangal malum cocuklarla cok iyi anlasır.
Birde bu köpekleri tanıtmak için Afrikaya gitmişler,onuda anlamadım. Anadoluda ki kurtlarla olan binyıllık mücadelelerine değinmemişler bile.
Afrikada çita koruma programını anlatıyor olabilir,kangallar çitaları sürüye yaklaştırmıyor,çobanlar ve sürü sahipleri çitaları vurmuyor ve çita nesli korunmuş oluyor bu sayede..
Ee bizdede kurtların neslini koruyolar. Kangallar olmasa kurtlar vurularak yada zehirli etler bırakılarak öldürülüyor çiftçiler tarafında. Bu sekilde kurtlar korunmus oluyor. Üstelikte kangallarda yüzyıllardır yapmaları gereken isi yapıyorlar. Bunu anlatmaları gerekirken,gitmişler Afrikayı anlatmıslar insanlara.