Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: bunu boğacak köpeğiniz varmı acap?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Boz arkadaşım sanki senden başkası bir şey bilmiyor gibi konuşuyorsun ama sana şunu Köpek sadece ırk deyil kendine has bir varlık ve her büyük köpek cok dövüşcü özellikle Melez lerde .
Genetik nedir baskın genler vardı er olumlu baskın genler bir hayvanda birikirse o hayvan götü olmaz ve hatta 10 nummara boğuşa bilir.

Bir Hayvan ana boy babadan Hırs dede n ceker sadece olumlu genler alabilir.
Saten Köpekcilik nedir ellindeki mevcut ırkı daha da iyi yapmak ve bu da bilgi birikimi gerkdirir.
Dövüş Köpeği bence sadece bir tane vardır o da Pitt bull dur.
Dostum ne bu şiddet bu celal anlamış değilim. Ben burada köpek uzmanı olduğumu falan *** etmiyorum sadece kendi görüşlerimi söylüyorum. Ama sen nedense aşırı reaksiyon gösteriyosun. Bu işi en iyi ben bilirim gibi bir vaziyet içindesin. Nasıl Karabaş Karfur tarafından mağlup edilmişse bu işten en az senin kadar anlayan insanlar da, senden daha bilgili insanlar da mutlaka vardır. Bir şey demiyorum, saygı duyuyorum sana. Dediğim gibi ben bu işten çok iyi anlıyorum diye bir iddiam yok. Ama konuya tamamen de uzak değilim. Köylü çocuğuyum. Baba tarafım Yörük'tür. Babamların köydeki lakapları Yörükler'dir. Babam çok küçük yaşlardan itibaren yıllarca çobanlık yapmıştır. Köpeklerden gram korkmaz. Elinde kendini savunabileceği bir tane taş olsun, 4-5 köpeğin arasına girip dağıtır hepsini. En kral köpek kuyruğunu kıçına sıkıştırıp acı acı bağırıp kaçmıştır. Köpek konusunda senin kadar bilgili değilim ama internet çocuğu da hiç değilim. Zamanında Osmanlı'nın merkezi olmuş Bursa Yenişehir'liyim. Halen ek gelir olarak çiftçilik; ayçiçeği, buğday ve biber tarımı yapmaktayız burada. Çoban köpekleri ve köy hayatı yalnızca söylediğin gibi internet başında araştırıp edindiğim bilgilerden ibaret değil. Benim bir iddiam olmadığı halde bana meydan okumanı da anlayabilmiş değilim. Dünyada en iyi dövüşen köpek Pitbull'dur; öleceğini bilse yine de dövüşten kaçmaz. Hatta bir maçta köpeğin yüz derisi tamamen kalkmasına rağmen yine de dövüşmeye devam etmiştir, isterseniz videosunu araştırıp bulabilirim. Fakat Pitbull'un en iyi dövüş köpeği olması yenilmeyeceği anlamına gelmez. En iyi dövüş köpeğidir ama en güçlüsü değildir. Sağlam bir Kangal yada Ovcharka'nın karşısında hiç şansı yoktur. Aslına bakarsan 30 kiloluk bir hayvanın kendisinden 3 kat büyük bir hayvan ile kıyaslanması saçmalıktan başka bir şey değildir. Bu tıpkı hafif siklet bir dövüşçü ile Remy Bonjasky'i karşılaştırmak gibi olur.
kurdun kafasi biraz daha büyük kangalimizdan!sibirya kurdu bunlar bu adamlar nasil cesaret ediyorlar bunlarin yakininda durup öldürüyorlar?!birisi kaptimi hepsi gelir adamin ettinden cekip yer bunlar piskopat kurt!bunlar cok ama cok güçlü sevgili abilerim!kangal bizim hayvanimiz cani gönülden ama abilerim bu kurt ayinan karisik:-) abartmiyorum!cok büyük gözüküyor 80-90 kiloluk kangali öyle tutsa ayni gözükür!ama bunlar yemek yemessi icin ackalmamak icin oralarda hayvan tutup yiyor!daha aggressiv daha yirtici daha cok yigit bunlar piskopat videolarina bakin hayvani 1 tutup nasil yiyor!kangali karistirmiyalim!biz 3-5 tane kangal sunu yapar bunu yapar!benim ve dostlarim 1adam dövsek adam ölür!burda teke tek konusalim!kangalin sansi olmaz!ama su var kangal havladimi kurt kacar!allaha emanet olun!saygilar! kangal en cesur en temiz insanlara yakin 1 nummara köpek ondan baska köpek kurda yaklasamaz!bunuda duyurmak istedim!
valal siz iten anlamış gibi boş boş konuşuyonuz öle kurtçu itler varki onun önemli olan kurdun iriligi degil gardaşım it kurtçu olmadıktan sonra kokusunu alınca girecek yer arar kurt nakadar küçük büyük görmez bile ama kokuyu alınca girecek delik arar köpek. amakurtçu itlerr kurdun kokusunu alsın kudurur amına korlar hbunun
gelse gelse o kurt 100 kilo adam bayagı kaldırmış 100 kilo dahi gelmez öle itler varki 110 120 kilo adınız birde itçi it boguşturursunuz ancak ırkından anlamazsınızya o meydanlar boy gösteren itlerin bir cogu işte çakal kadar kurdu görünce kuyrugu kıçına gider önemli olan itin kurtçul cesaretli olması
ben gercekleri yazarim,bilmedigim yada ispat edemeyecegim seyler hakkinda konusmam.internet hic bir zaman en dogru bilgiyi bulabilecegin yer olmaz.
bulursun ama evvela,o isin icinde olmak zorundasin.
ayrica bilgili ve arastirmaci olmak icinde,evvela konu hakkinda yeterli duzeyde on bilgiye sahip olman gerekiyor.
(28-09-2012, Saat:04:58)necmettin göverçile Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]valal siz iten anlamış gibi boş boş konuşuyonuz öle kurtçu itler varki onun önemli olan kurdun iriligi degil gardaşım it kurtçu olmadıktan sonra kokusunu alınca girecek yer arar kurt nakadar küçük büyük görmez bile ama kokuyu alınca girecek delik arar köpek. amakurtçu itlerr kurdun kokusunu alsın kudurur hbunun
gelse gelse o kurt 100 kilo adam bayagı kaldırmış 100 kilo dahi gelmez öle itler varki 110 120 kilo adınız birde itçi it boguşturursunuz ancak ırkından anlamazsınızya o meydanlar boy gösteren itlerin bir cogu işte çakal kadar kurdu görünce kuyrugu kıçına gider önemli olan itin kurtçul cesaretli olması

kurtlar yırtıcı hayvanlarının sezgileri en güçlü olanlarındandır. basit örnek beyni köpeğe göre % 30 büyüktür. diğer bir örnek ise avcı olduğu için karşısındaki hayvanda ilk dikkat ettiği yer en zayıf noktalarıdır, ki bu avı da secmesini sağlar. bunların haricinde, düşmanın veya avın yere düşürdüğü deri hüclerinden, bastığı yerdeki kokudan, bıraktığı salyasından hastalığını veya yaşını tahmin edebilir. fiziksel güç olarak ise kalbi ve ciğerleri köpeklere göre daha büyüktür. iskelet yapısı kusursuzdur. günde 50 km ye kadar dağ taş zorlanmadan yol gidebilir.

böyle muhteşem hünerlerle dolu bir avcı karşısında tabiki köpeğin nerde ne şekilde boğuşacağı önemlidir. bence doğal ortamda kurdun koruduğu sınır içerisinde köpeklerin şansı yok. eğer boğuş olursa kurtlar kesinlikle kazanır, köpekler yem olur. kazanamayakları durumda çok risk almayı tercih etmiyorlar Smileçünkü onlar köpekleri ilk andan itibaren izliyodur. mesela iyi köpekler olan sürülere kurtlar çok yaklaşmıyor, bu bilinen bir şey. tabiki korudukları sınırın dışında da kurt kaçmak isteyecektir bi amacı olmadan neden yara alsın. geriye demir kafes, etrafında birsürü insan olan bir yerde boğuşturmak isterseniz iyi bir köpek galip gelir diye düşünüyorum.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16