Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: kangalları gelişimi en iyi nasıl beslenmeli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
yal dan başkası boş mamaylada köpek baktık etlede baktık ama yalla bakılan köpek bi başka yalı çalmayı bıl severek de guzel yıyor köpek, yalın ıcıne süt yumurta katıyorum bır gun yemek artıgı bır gun yal verıyorum yalı daha çok severek yıyor yal yıyen köpek biraz zayıf olur bırakın zayıf olsun her tarafı yağ bağlıyacağına atletık yapılı duzun fızıklı köpek olsun
bende mamayla yetişridim bir tane.12 aylık olunca bıraktım mamayı.yal a döndüm yediremedim.mama saati gelince hayvan mamanın oldugu garajın önünde saatlerce beklerdi.mamaların içindede mc donalds ın içinde olan bagımlılık yapan maddeler var sanırsam.yalı kaynamış suyla yap un pişiyor.miş gibi.biraz süt yemek artıgıylada tatlandır tamam.
eskiden mamamı vardı.
bak eski köpeklere yal yer dag taş gezerdi.arada bir koyun inek felan ölürse et yerlerdi.mamayı nerde gördüler
fizik desen fizik göz desen göz.sen yalla devam et.arada et süt yumurta...
buğday unu şişmanlatır kalınlaştırır arpa unu kaslandırır kalınlaştırır et atlatik yapar en iyisi zengin çeşitli YAL yapıp yedirmektir birde mamadan başka bi şey yemiyor demişsin vearyfeat kardeşim 1 hafta aç koyda bak taşıda yer siz 1 gün yemeyince dayanamıyor acıyorsunuz tıpkı benim gibi ama açlık öyle geçiştirilecek bi şey değildir açlık hat safhaya bi çıksın kuru buğdayı avuç avuç kütür kütür yedirir adama (denendi onaylandı).
(19-06-2013, Saat:06:40)KOÇOĞLU Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]buğday unu şişmanlatır kalınlaştırır arpa unu kaslandırır kalınlaştırır et atlatik yapar en iyisi zengin çeşitli YAL yapıp yedirmektir birde mamadan başka bi şey yemiyor demişsin vearyfeat kardeşim 1 hafta aç koyda bak taşıda yer siz 1 gün yemeyince dayanamıyor acıyorsunuz tıpkı benim gibi ama açlık öyle geçiştirilecek bi şey değildir açlık hat safhaya bi çıksın kuru buğdayı avuç avuç kütür kütür yedirir adama (denendi onaylandı).

aç kalınca arpa ununu torbadan pipetle çekerken yakaladım keratayı.sıkıntı yok Wink
yal için arpa unu uygundur . zaten kimi sütle kimi normal suyla karıştırıyor. Sütle karıştırdımı hem protein hem karbonhidrat almış oluyor . Ama her zaman için karbonhidrat ağırlıklı beslemek lazım . Yağ yapacağına kaslanır köpek .
Belki mama kadar yarayışlı olmayabilir ama kangal köpeğini yalla beslemek daha güzel olur.
Şehir ortamında bakılan köpek ırklarını mamayla beslemek, köpek için de iyi olur, sahiplerine de kolaylık olur.
Benim görüşüm, doğal ırk ve doğayla iç içe olan kangalları mamayla beslemek en başta şekil olarak yakışmaz. Belki gebe köpeklere, hamilelik döneminde ek yiyecek olarak hazır mama verilebilir; ben de veriyorum.
Bunun dışında, bunların başlıca doğal yiyeceği yaldır. Özellikle ocağı yakıp, teneke kaplarda yalı yapıp, sonra da sonra da koyunların yem yediği tahta oluklarda bu yalı yedirmek en güzelidir, en yakışanıdır. Zaten arkadaşların da önerdiği gibi yalı zenginleştirerek gerekli vitaminleri de alması sağlanır.
Bu da benim yaptığım yal:
Önceden ısıtılmış suyla iyice pişirilmiş arpa unu
[Resim: pd0wy.jpg]
Onun üzerine haşlanmış kemik suyu, sonra da peynir suyu ilave edip ılık şekilde veriyorum.
[Resim: pd140.jpg]
[Resim: pd10n.jpg]
[Resim: pd1c0.jpg]

selam arkadaşlar benim 2 buçuk aylık kangalım var 10 kiloyu geçti sizce idealmi bide ben sadece mama veriyorum kuru mamayı hızlı yediği için su katıp veriyorum mama da royal canin startır piyasada en iyisi araştırdım ....var yapmam gereken
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6