Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Uzman görüşlere ihtiyacım var....
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar köpek konusunda özellikle boğuşturma konusunda uzman birilerinden bilgi almam gerekiyodu onun için size yazdım.

Benim 15 aylık bir kangalım vardı. Saflığı konusunda kesin bir bilgim yok ama bana bu köpeği yavru iken veren kişi köpeğin anne ve babasının sivas kangal olduğunu ve sivas valisi tarafından kendine hediye edildiğini söylemişti.

Geçen Ramazanda iftar için bir davete gitmiştim. Köpeğimide (Paşa) bahçede biraz rahat gezsin diye serbest bıraktım. İftarda iken bir telefon geldi. Paşayı etrafdaki sokak köpeklerinin boğduğunu ve Paşanın yaralı olarak yol kenarında yattığını söylediler. Apar topar geri döndüm. Paşayı yol kenarında bitkin bir şekilde yatrken buldum.

Enteresan olanı belden aşağısı tutmuyodu sanki, zarzor ayağa kaldırdım ama sadece ön ayakları üzerine kalkabiliyodu. Bir veteriner çağırdım 4-5 tane iğne yaptı zarzor eve götürdüm. Daha sonra 1 gün yaşadı ve sonra öldü Sad.

Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar. Hiç bir köpek diğer bir köpeğin belini kırabilir mi? veya birileri sopa ile vurup bir köpeğin belini kolaylıkla kırabilir mi? Yoksa belden aşağısının tutmuyomuş gibi olmasının başka nedeni olabilir mi? Paçalarının arası hep ısırılmıştı, baldırlarının iç tarafları özellikle kanatılmıştı. o bölgenin aşırı yaralanması belden aşağısının tutmamasına neden olabilir mi? Profesyonel bilginizle bir yorumunuz olursa ve benimle paylaşırsanız sevinirim.
Askerde cephanelikteydim, bi sürü it vardı bi de dişi doberman ve kırma yavruları. Bu yavrular hep gelip geçen çobanlara dalardı bi gün çobanın eşeğin üstünden itin tekinin sırtına vura vura felç ettiydi. Köpeğinizi bi köpek sürüsüde o hale getirebilir evet.
uzman degilim ama sokak köpeklerininde kendi aralarında bir cete olusturdugunu biliyorum öyle bir cetenin arasına girmişse hepsi birden çökerler yabancı köpege öldürünceye kadar boğarlar kızan da ki sürünün icinede girerse birtanesi zayıf olana daldımı alayı ona dalar.parçalayıncaya kadar bırakmazlar.başımıza gelen bir olay anlatayım koyun da iki köpegimiz var birisi baglı birisi salınık koyunun yakın yerine kızan pesinde sürü halinde köpekler geliyor salınık olan aralarına dalıyor bir giriyorlar bizimkine bağlı olan köpegi salıncaya kadar pert ediyorlar.bizimkini köpek evde bir hafta yatıyor yaraları iyilesiyor bir gece iki köpekte kayboluyor 15 gün sonra bulunup geliyorlar.kızandaki sürüdeki köpekleri tek tek yakaladıklarını öldürmüşler köpeklerin buşekilde kinci tarafı vardır kinini almadan rahat edemez.senin köpekte tahminim çete kurbanı olmuş.
(15-11-2011, Saat:01:15)kışlacı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]selamın aleyküm, kontrol etmişmiydiniz bilmem ama, bazı köpekler boğuş sırasında rakip köpeğiğn testislerini ısırır, koparır bu bölgeden zarar vermeye çalışır sizin köpeğinizde böyle bi durum varmıydı acaba, bahsettiğiniz gibi bir durum meydana getirebilir..
Testislerinde yoktu ama iç baldırları hep yaraydı. Oradan ısırmışlar galiba bu belinin tutmasını engeller mi?

geçmiş olsun kardeşim
Geçmiş olsun
Geçmiş olsun...

Bel veya kemir kırılması olmasa bile kaslarda yırtılma veya kas sinirlerinde sorun olabilir. Ayrıca kemiği de kırılabilir. Gördünüz mü bilmiyorum ama geçenlerde bir video vardı hatta haberlerde de çıktı, bir adam ve eşi güzelim kangalı sopayla döverek öldürüyordu. Giden veterinerler köpeğin bir çok kemiğinin kırıldığını söylemişti. Yani bir insan sopa ile köpeğin belini veya başka kemikleri kırabilir.

Ayrıca bu nasıl veterinermiş kardeşim?! Bu köpeği yoğun bakıma alması lazımdı.
Sayfalar: 1 2