Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: ( panter soyu kangallar )
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
eyvallah
(15-11-2011, Saat:01:48)vurucu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]7.Resimdeki köpek şu an Ogün Odacı da olup ta Cüneyt Çaylak a ait olan karo oğlu panzer dir,çiçek ailesinin köpekleri ile ilgisi yoktur,
Çiçek ailesinin panter kangallar olarak belirttiği köpekleri internetin olmadığı zamanlarda meraklıları kargakalesi itleri olarak bilirlerdi,son yıllarda kendilerine has çizgileri olan iyi kangallar olarak bilinirler.Kurtçuldurlar.
Hasan Hüseyin Türkdoğan'ın köpeklerinin kanı ile karıştıkları 1995 -1996 sonrası kanaatimce en güzel örnek Şerkan dır.Edindiğimiz bilgilerden ve gördüğümüz fotoğraflardan çıkarttığım sonuç,1970 ve öncesi kargakalesi itlerinin daha kalın ve sağlam yapılı oldukları,80 li yıllarda yapılarıın incelmeye başladığı ve hız-güç dengesinin hız yönünde bozulduğudur.
Baba panter ve Aşil çok beğendiğim itlerdendir.Aşil in dar bir göğüs yapısı olmakla birlikte üstün özelliklerini iyi dişilere mükemmel geçirdiği kazardırdığı muhteşem yavrularla ortadadır.
Şahsi kannatim,arada olan incelmenin sadece erkek köpeklere ilgi verme neticesi dişilerin özenli seçilmemesinden kaynaklanmış olabileceğidir.Sayın Barış çiçek'in bu konuda şu an daha sağlam adımlar atmakta olduğunu duyuyor ve görüyorum.
Panter kangal ailesi iddiası güzel olmakla birlikte gen havuzunu rahatlatacak kaliteli erkek ve dişilerin de bu soya karışmasının soyun sağlığı ve devamı için gerekli olduğunu düşünüyorum.
bu soyun boğuşmadığı konusu sadece panter kangal ailesinin değil,tüm kangal köpeklerinindir.Çünkü;Aksaray köpekleri olarak bilinen ve meydanlarda ziyadesi ile boğuşturulan köpeklerin genel özelliklerinin aksine kangal köpekleri boğuş değil,sürü koruma köpeğidir.Genlerine bu özelliği kazınmış bulunan kangal köpeği,doğasının aksine yapması istenen işlerde gönülsüz olduğu gibi ekserisi meydanlarda boğuşmamak için ne gerekiyorsa yapmaktadır.
Sayın Özcan Ertürk ün sitesinde de belirttiği gibi kangal köpeği meydana uygun olmamakla birlikte soncu ve boğucu tabir edilen aksaray melezlerinin hemen tümü kangala yakın melezlerdir.
Yabancı ortamlarda ya da insan içinde boğulan kangalların,kendilerini boğan iti serbest ortamda ve ıssızda yakaladıklarında öldürdükleri çok bilinen bir olgudur.Bu durum da kangal ın doğası dışında bulunmasının doğru olmadığını bir kez daha göstermektedir.

son paragrafınızdaki bilgiler icin cok tesekkurler sayın altug bey...
rica ederim
7.foto king panzere aittir.panterlerle alakası yoktur.panterler güzel köpekler ama çok abartılıyor.sanki sivasda panterlerden başka kangal yokmuş gibi sadece bir ırkdan türemiş gibi.ne köpekler var gün yüzüne çıkmamış.
hepsi birbirinden güzeller ama meydancılıkları nasıl tabi o tartışılır
ya birakin ya herkes bi panter soyu tuturmus gidiyo özeligin kurt boguyo öylemi ona veyvallah tmm bisey deme de panter demek ne yani bilidigimiz kurt bogan köpek iste ama apartiniz ya
panterler tanınmış bir ırktır hayrını gürürsün inşalah
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10