Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Sahibi Kangalin agzindan /önünden etini/kemigini sorunsuz alabilirmi gercekten?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
(21-07-2011, Saat:02:07)spy428 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kopegın karakterıne baglı. Dişinin kafasına vur al, erkekten sıkıysa al vermıyor. Big Grin

alakası yok benim yavru köpeğim dişi 3.5 aylık elimi veyatta baska sopa vb uzatmaya kalksam parçalayacak nerdeyse Big Grin ama normalde kolumu agzına veriyorum fln ısırmıyor oyle ama et yerken agzına doğru yanaştırınca saldırıyor ama yemek yerken kafasını filan seviyorum oksuyorum birşey yapmıyor. Bu arada çiğ et değil pişmiş et veriyorum saldırganlıgı çiğ ete baglayabilirsiniz.
Köpeğinden köpeğine değişir ama almak doğru değildir.
Neden doğru değildir? köpek eğitirken köpek sözünü dinlemiyorsa ona kimin baskın olduğunu göstermen gerekiyor ve önünden etini almak çok işe yarayan bir teknik ilk başlarda sıkıntı yapsada sonradan senin güçlü olduğunu biliyor ve etinin alınmasına razı geliyor...köpek eğitim kitabında okumuştum bunu..
benim yetiştirdiğim tüm köpeklerim yavruyken geldi bana ve hemen hemen çoğu ilk geldikleri zamanlarda tabağına uzandığımda 1 sefer hareket yaptılar ve yaptıkları anda okkalı bi tokat yedikten sonra akıllanıp birdaha yapmadılar,, o dersi alan köpek ses etmez ders vermezsen o sana ders verir
Benim izlenim ve tecrübelerime göre sahibi köpeğinin ağzından eti, kemiği alır. Köpek psikopat veya uysal fark etmez. Kendisini köpeğine tam anlamıyla sevdirdiyse , tam bir güven oluştuysa alır.
aynen öle güveni olştur ısırcağı varsa bile sana ve evdekilere birşey yapmaz başkalarına yine yapar yemek yerken...sen sahibi olarak ona kimin baskın karakter oldğunu öğretmen gerek ki sana saygıda kusur etmesin.tıpkı kurt sürüsünde en güçlünün diğerlerini hırpaladığı gibi yapacaksın..
Baskınlığını kuramamışsında ondan bizim anlatmak istediğimiz bu işte ama anlamamışsın sen...köpeğe eğer kimin patron olduğunu göstermezsen köpek yemeğini elletmez ben köpeğimin kulağını bile ısırdığım olmuştur..önceki köpeklerimden biri mesela ağzna bir şey almıştı onu almak istedim bana ataldı3 4 aylıkken..sopayı buna bir çektim iki gün kalkamadı yerinde o hafta hep sert davrandım önünden alyodum etini hırlyacak gbi olursa alıyodum altıma kulağını sıkıp bağrtyodum öyle öyle hayvan kimin baskın karakter oldğunu anladı bahçenin kapısını açsam bile gözmün içine bakardı ilk izin ister gibi hemen çıkmazdı...sen köpekle arana bağ krmayı bilmezsen 2 aylık köpekte atlar 1 yaşında köpekde atlar..bnmkiler atlasınya yemeğini alırken görym..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7