Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: En Iyi Kangal Ciftligi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaslar

Ben onumuzdeki sene Turkiye'ye gelip donerken yanimda 1 disi 1 erkek kangal getiricem su an amacim sadece 1. sinif 2 kopek yetistirmek , aklimda bir ciftlik kurma fikride var fakat bunlar sonraki planlar su an icin dedigim gibi tek istegim 1. kalite 2 yavruyu buraya getirmek simdi sizlerden 2 ricam olacak

1- bu kopeklerin Turkiye disina nasil cikarilacagi hakkinda bilgisi olan arkadaslar lutfen yardimci olsunlar ozelden veya burdan

2- benim yurt disindan kimin kopegi iyi kimin kopegi kotu takip edebilme ihtimalim yok , internetten takip ettigim kadar.Lutfen her arkadasimiz bana 2 kangal ciftligi ismi versin en iyi kangallar nereden cikar.Tabiki bu is belli olmaz farkindayim fakat mutlaka boyle unlu ciftlikler vardir , sizin icin en favori olanini buradan veya (eger ciftligi olan diger arkadaslarinizi kirmaktan korkuyorsaniz ) ozelden bana msg atarsaniz cok mutlu olurum

Not : kisiden enik almayacagim cunku kopegin annesini babasini kardeslerini gormeden bir karar vermem imkansiz , Turkiyede olacagim zamanda da kapi kapi gezip tek tek kopek bakacak zamanim olmayacak onun icin ciftlik tercih ediyorum.

Ciftlik degerlendirirken sunlari goz onunde alirsaniz sevinirim.siralama en onemliden en onemsize dogrudur.

1-kangalin tum ozelliklerini gosteren kopekler cikmasi
2- iri kopek cikmasi
3-boguscu kopek cikmasi

Hepinize simdiden cok tesekkur ederim hepinize iyi gunler
tersten girerekten cevap vereyim safkangal dan çok çok iyibir boğuş iti olmaz (üstünede kimse koyun güdemez)
safkangal sizin sandığınız gibi tabiri caizse camız gibi öküz gibi olmaz öylr bişey istiyosanız ya mastiff yada malaklı kırması olması gerekli (istisnalar illaki olur oda denk gelirmi bilinmez)
safkangalın özellikleri bellidir gerek trkangal sitesinde gerekse google amcanın her yerinde yazılı resimli videolu bi biçimde erişip inceleyebilirsiniz.
safkangal (bakın safdiyorum) bulabileceğiz 2 kişi biliyorum ve onlara güvenim var onun harici isim veremem vermemde çiftliklerin durumu ortada iri yarı kırma köpekler çok rağbet gördüğü için bi çoğu kırma, kişileri şahısları gezip görmeden direk çitfliklerden almak istiyorsunuz anladığım kadarıyla şöyle elli ayaklı koca kafalı anası babası öküz gibi 2 enik alıp ben kangal aldım diyerek kendinizi kandırmak istiyorsunuz.araştır kardeşim iyice araştır nihayetinde para vereceksin ilerde üzülürsün herkesin fikrini dinle herkesede itimat etme sana tavsiyem.
gelelim yurt dışına götürmeye evvela şunu bil iti götürmeden evvel müracaatından sonra köpeğin 3 yada 4 ay kadar türkiyede kalması gerekiyor zamanını ona göre ayarla dönüşünden 4 ay evvel köpeği alman gerekli götüren arkadaşlar nasıl götürüleceği hakkında buraya detaylı olarak yazacaklardır ya forumu takip edin yada biraz bakının bu konu hakkında oldukça yazı var.
özelden mesaj atarsanız telefon numaramı veririm bildiğim sağlam yerleri ve ya kişileri söylerim alırsın almazsın umrumda olmaz ne alıcıyım ne satıcıyım haberin olsun.
Kocoğlu38 nickli arkadaşımız gerekli açıklamaları yapmış. Ama şunu her ortamda söylüyorum. Kangal köpeği genetik açıdan saflığı kanıtlanmamış bir hayvandır. Bu tamamen kırma bir ırk demek değildir. En az bozulmuş olanına bakmanız gerekmektedir. Cinsine has vasıfları taşıyormu onlar nemli olanı. Piyasaya 8-10 sene içinde bir telaş düştü. En iri kangal köpeği telaşı malaklı-mastif kırmaları derken kangal köpeğinn ismi silindi şimdi otoriteler anadolu çoban köpeği demeye başladı. Köpekten anlamayan bir vatandaşın anında yönelebileceği kafası kapkara elleri ayakları insan ayak bilekleri kadar 80 kilo 90 cm üstünde köpekleri ticaretini yapan insanlar sergiliyor tabiki alıcıda görüntüye bakıor ve aldanıyor. Anne yada baba kangal olan bir eşleşmeden ilk çıkan yarular kesinlikle çok gösterişli ve iki tarafın karakterlerini taşıyor ama ilk yavrunun yavrularının bir kısmında kesinlikle bozukluk oluyor.
Benim size tavsiyem gttiğiniz çiftliklerde aynı köpeğin en az 3 neslini damızlık olarak kullanan insanları tercih edin. İnsanların 30 tane köpekleri oluyor ne hikmetse bir tane damızlık erkekten yavru çoğaltıyorlar. Birde şu oruma dikkat edin " bu yavru babası kadar yada babasından yüksek olurmu1 dediğinizde. "Nasıl bakacağınız önemli" sözü çok doğru bir söz değildir bence. Köylerde aç susuz ne köpekler yetişiyor iyi soy herzaman ırkının özelliklerini korur. Hastalandırmayın yeter.
hapy kardeşim yazdıklarının hepsini aynen katılıyorum ama son sözün hariç tamam bi köpek ırkının büyük özelliklerini tanşır ama yavruda bakım çok önemli.köpeğin gelişmesinde bakımında çok etkisi var
Hekes döktürür normalde ama bir kişi çıkıpta şu çiftlik en iyisidir dememiş! İlginç..
(29-06-2011, Saat:02:03)hapy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kocoğlu38 nickli arkadaşımız gerekli açıklamaları yapmış. Ama şunu her ortamda söylüyorum. Kangal köpeği genetik açıdan saflığı kanıtlanmamış bir hayvandır. Bu tamamen kırma bir ırk demek değildir. En az bozulmuş olanına bakmanız gerekmektedir. Cinsine has vasıfları taşıyormu onlar nemli olanı. Piyasaya 8-10 sene içinde bir telaş düştü. En iri kangal köpeği telaşı malaklı-mastif kırmaları derken kangal köpeğinn ismi silindi şimdi otoriteler anadolu çoban köpeği demeye başladı. Köpekten anlamayan bir vatandaşın anında yönelebileceği kafası kapkara elleri ayakları insan ayak bilekleri kadar 80 kilo 90 cm üstünde köpekleri ticaretini yapan insanlar sergiliyor tabiki alıcıda görüntüye bakıor ve aldanıyor. Anne yada baba kangal olan bir eşleşmeden ilk çıkan yarular kesinlikle çok gösterişli ve iki tarafın karakterlerini taşıyor ama ilk yavrunun yavrularının bir kısmında kesinlikle bozukluk oluyor.
Benim size tavsiyem gttiğiniz çiftliklerde aynı köpeğin en az 3 neslini damızlık olarak kullanan insanları tercih edin. İnsanların 30 tane köpekleri oluyor ne hikmetse bir tane damızlık erkekten yavru çoğaltıyorlar. Birde şu oruma dikkat edin " bu yavru babası kadar yada babasından yüksek olurmu1 dediğinizde. "Nasıl bakacağınız önemli" sözü çok doğru bir söz değildir bence. Köylerde aç susuz ne köpekler yetişiyor iyi soy herzaman ırkının özelliklerini korur. Hastalandırmayın yeter.
arkadaş doğru diyorsunda herkez çobanlık mı yapacak şahsen ben bekçi köpeği alacaksam elli ayaklı sağlam yapılı anadolu çoban köpeği alırırm. kangal ise bozkır köpeği istanbulda yazık köpeğe
(01-07-2011, Saat:03:26)spy428 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hekes döktürür normalde ama bir kişi çıkıpta şu çiftlik en iyisidir dememiş! İlginç..

şura iyisi desen reklam yapıyo derler şura kötü desen kötülüyo derler varsa fikrin paylaşta bizde bilelim? gerekeni söylemişiz iyice araştır diye daha napalım ?bende var gel ben satıyım desem emin ol burda 100 lerce kişi çıkıp sendeki it saf değil der.

Sayfalar: 1 2 3