Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: kangal ABD''nin mi ???
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
slm arkadaşlar ve tüm kangal severler...
hani biz bas bas bağırıyoruz,bazen kendimizden geçip senin ki safkan benim ki safkan diye tartışmalarımız oluyo.BİZ TARTIŞA DURALIM ELİN AMERİKALISI BAK NELER YAPMIŞŞŞ...

1970’de ABD’de bir Kangal köpek klubü kurulur. Daha sonra dünyada gittikçe artan bir ilgi oluşur ve Kangallar üzerine yazılmış magazin makaleleri göze çarpmaya başlar amerikanlar bu köpekleri kendilerinmiş gibi dünyaya ABD KANGAL DOGS diye tanıtıyolar.

Türkiye’de ilk kez 2001’de Kangal Köpek Kulübü kurulmuş.
Peki kangallar bizim mi? onların mı?
adamlar 1970'de kangalın genini araştırmaya başlamış biz türkler 2001'de burakın geni daha yeni klub kurmuşuz...

saf'ı bizde olsada kendi köpegimize sahip çıkamıyoruz,5 kişi toplanıp klubler kursak eminim ki kısa bir sürede 500 işi oluruz ama biz türkler konuşmayı severiz uygulamayı degil....
sayğılar Sad Sad Sad

bu resimde erkek kangalla dişi kangal yavrularını emzirirken

[Resim: 1308e75a.png]
guzel yazı haklısınız
kangala sahip çıkalım resim atmakla olmuyo Sad
kangala sahip çıkalım resim atmakla olmuyo eyvallah fenomen
çoğu yerde okudum.kangalın adını kökenini değiştirip gelecek nesillere çarptırarak aktarıp kökeninin kendi vatanlarında ortaya çıktığını kendilerine ait olduğunu ispat etmeye ilişkin çalışmaları varmış.
şahsen memleketimizde cahilce, safkangalları saf olmayanlarla eşleştirip kırma kangallar yetiştirmeye devam ettikçe saf olanlarında bozulması yakındır.abd de bunu bekliyor.
Arkadaşlar Merak Etmeyin Biz Böyle Irkı Kırmaya Devam Edersek 20 Yıl Sonra Bizim Diye Göstereceğimiz Kanıt Bile Kalmayacak.
aslında atladığımız ve pek bilinçli olmadığımız konular var. ben açıkçası kırma kavramının yanlış lanse edildiğini düşünüyorum. kırma hayvan bence kötü birşey değildir. bakın alman kurtlarına nasıl 10 numara hayvanlar akıl olarak yer yer fiziksel olarak çok iyiler. peki neden ? sağlıklı ve bilinçli olarak soy ıslahı yapıldığı için. biz yok o saf yok bu karabaş yok bu malaklı diye burun kıvırıyoruz. eğer güzel hayvanlar güzel hayvanlarla birleştirilirse kırmanın sonucunda daha üst düzey hayvanlar elde ederiz. burada önemli olan soy ıslahıdır. hem görsel olarak hem yetenekler olarak daha iyi hayvanlar elde edeceğimizden şüphem yok açıkçası. yeterki bu konuda bilinçlenelim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5