Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Danimarka, Kangal'ı kara listeye aldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Danimarka, Kangal'ı kara listeye aldı
[Resim: 11592.jpg]
Danimarka Meclisi, 13 cins köpeğin yasaklanması ile ilgili tasarıyı kabul etti. Yasaklanan köpekler arasında Sivas Kangal da bulunuyor.


Danimarka’da bazı köpek cinslerini yasaklama konusunda hazırlanan yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi. Yasaklanan 13 köpek cinsi arasında Sivas Kangal da yer alıyor. Yeni yasa 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç’in, yasaklanacak köpekler listesinden Kangal’ı çıkartma çabaları sonuç vermedi ve parlamentoda, çoğunluğun oyları ile kabul edilerak yasallaşan tasarıya göre Kangal köpeklerinin ülkeye sokulması, üretilmesi ve yetiştirilmesi 2015’ten sonra yasak olacak.

5 yıl maske takacaklar

2015’e kadar listede adı geçen yasaklı köpeklere sahip olanlar, kamuya açık alanlarda köpeklerini ipsiz gezdiremeyecek, maske takmak zorunda kalacak, başkasına satamayacak. 2015 yılına kadar listedeki köpeklerden üretenler, yeni yavruların satışını yapamayacak. Bu yıldan sonra ise, listedeki köpeklerin üretilmesi yasak olacak. Elinde yasaklı köpek cinsi bulunanlar köpeklerine yaşadığı sürece sahip olabilecek.

Hürriyet : Ünsal TURAN'ın haberi
danimarkada olsaydı kangalların soyu o zaman onlara güç kuvvet yetmezdi ejderha yaparlardı kangalları ama şükürler olsunki soyu sopu bizde onlar ne bilir kangalı yasaklasınlar ellerine ne geçecek
iyi olmuş çok sevindim yarın bi gün sahip çıkarlardı

Monarch

bencede ıyı olmus