Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kurt ve Kangal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Slm arkadaşlar Bilindiği üzere yada söylentilere göre köpeklerin atasının kurtlardan geldiği ileri sürülür. Ne derece doğrudur bilinmez. araştırılması gereken bir konu. Madem köpekler kurttan türemiş bugüne gelmiş ozaman kangal veya karabaş dediğimiz köpeklerin safkan özelliği taşımaları saçma bi düşünce olur. Sizde eğer bir kurt resmine dikkatli baktıysanız kafa yapısından tutun çoğu özellikleri şu an safkan diye adlandırdığımız kangallarla hemen hemen aynı özellikte,halk arasındada kurdu haklayan tek köpek kangal deniliyor ve bu denli birbirlerıne benzeyen özellikleri olması ilgi çekici acaba yanlışmı düşünüyorm bilmiyorum ama Forumda sizlerle paylaşmak ve sizlerinde fikirlerini almak istedim..
Şimdi kurdu haklayan tek köpek kangal lafı hurafe kurt avında kangaldan daha becerikli daha cesur daha güçlü hatta daha zeki köpekler yokmudur ? Ki afrikada kangal köpegının beslenme sebebi Kangalın iradesıne hakım olup yabanı hayvanın üstune agır agır gitmesi ve şiddetten olabildigince kaçınması böyle likle sürüye yaklaşan yabanı hayvanlar olası yaralanmalardan kurtulyor (o topraklarda yaralı bir cita ölü bir citadır) sürü güvenligi de sağlanmış oluyor kangalın aslanı andırması da afrikada ki yabani yırtıcıları caydırmak için artı bir etken.
Gelgelim bilenler bılır kurda gıdıp vurcak cesarete 100 köpekten biri sahıptır kurt postunu görünce korkudan bayılan köpeklerımız varmış yani arkadaşlar ucuz milliyetçilik yapmayalım lütfen gercekler konuşulsun..
Şimdi şunu iyi bilelim yabani ortamda yatişmiş bir kurdu degil çakal bile hafife alınmicak derecede ölümcüldür hiçbir köpekte olmayan cene güçü uyanıklık ve dayanıklılıga sahıptır gereksiz yaralanmalardan kaçındıgı için pek güstermez ama normal şartlarda yenilmezdir Safkan bir kangal köpegi yada bütün anadolu sürü koruma köpeklerimiz diyelim kurdu dövemiyebilirler ama onları güzel yapan dövüşme kabiliyetleri degıl Sadakatleri dir Çünkü sürüyü ve sahıbını koruma konusunda pitbul kadar inatcı dırlar bir dilim ekmek ve sahibinden ufak bir gülümseme alabilmak için süruyle birlikte yaz kış demeden hergun 10 larca kilometre yürümeye büyük bir heycen ve hevesle hazırdırlar çobanlar bilir her sabah yolacıkacagı için köpeklerın gözlerınde nasıl bir heycan parıltısı oldugunu . Ha bu bahsettıgi özellıkler devede kulak köpelerimiz insanımızın ve memleketımızın şartlarına okadar güzel uyum saglamışki bu sevdaya tutulan adam bidaha vazgecemiyor yani bukadar degerli bir ırka sahıp oldugumuz için çok şanslıyız köpeklerımız en büyük en akıllı en dövüşken gibi hikayelere gerek yok bence..
Zaten Taş yerinde ağırdır Çok profesyonel köpekçilerimiz var ben emınım ki en fazla 20 sene sürcek bir modernızesyondan sonra Kangal köpegı hem en büyük hem en soncu hemde en akıllı köpek olabilir ama ozamn dede yadigarı orjinal arabayı modifiye eden zibidiler oluruz. Oyuzden dıyorum köpegımızı başka ırklarla karşılaştırmayın oldugu gibi brakın oldugu yerde brakın profesyonel olarak üretım yapan arkadaşlara da seslenıorum anadoluda köpek kalmadı topladınız hepsını büyük şehirlere. Ya aldıgınız her köpegın en az 10 ar tane yavrusunu geri yollayın
Yada ''biz kangal köpegını kurtarmaya ugraşıoz demeyın allah beanaızı verır.
şhn kardeş son cümlen ( allah belanızı versin) hariç diğer yazdıklarında haklısın gayet güzel bir açıklama yapmışın. anadoluda köpek kalmadı doğru söylüyorsun ama zaten köpeğin kökü anadolu bugün olmaz yarın olur. birde bu işler maddiyata döndü basarsın parayı alırsın köpeği. bizim koçhisarda sürüsüyle köpek var
versın demıyo verır dıyo gıbı geldı yanlışokumadıysam
(22-06-2010, Saat:07:38)şhn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi kurdu haklayan tek köpek kangal lafı hurafe kurt avında kangaldan daha becerikli daha cesur daha güçlü hatta daha zeki köpekler yokmudur ?

Varmıdır? Huh
Her köpeğin huyu farklı, karakteri farklı. İnsanlar gibi düşünün. Korkağı var, cesuru var, gözü kara olan var, temkinli olan var. Kangal köpeği deyince tek tip tek karakter değil ki...
Zaten Kangaldan istenen gidip kurt öldürmesi değil, koruduğu sürüde zayiat verdirmemesi..
Böylece hem yabani hem evcil yaşam korunmuş oluyor. Afrikada tercih edilmesinin sebebi de bu yüzden. Son duyumlarıma göre (gerçekliliğini tespit edemedim henüz) Avustralyada da Dingolara karşı sürü koruma köpeği olarak düşünülüyormuş yada kullanılıyormuş.
bu dedıgın dıngolar japon akıta ya nekadar cok benzıorlar bazı fotolar neredeyse aynı
Sayfalar: 1 2 3 4 5