Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: DANİMARKA 'NIN BÜYÜK AYIBI ..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sevgili kangal sevdalıları .. Bu lanet haberi sizlerle paylaşmaktan zevk duymuyorum ama durum maalesed kötü : 07/06/2010 tarihinde DANİMARKA’da bazı köpek cinslerini yasaklama konusunda hazırlanan yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi. Yasaklanan 13 köpek cinsi arasında Sivas Kangalı da yer alıyor. Yeni yasa 1 Temmuz 2010 Tarihinden itiberen yürürlüğe girecek.

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç’in, yasaklanacak köpekler listesinden Kangal’ı çıkartma çabaları sonuç vermedi ve parlamentoda, çoğunluğun oyları ile kabul edilerak yasallaşan tasarıya göre Kangal köpeklerinin ülkeye sokulması, üretilmesi ve yetiştirilmesi 2015 yılından sonra yasak olacak. 2015 yılına kadar listede adı geçen yasaklı köpeklere sahip olanlar, kamuya açık alanlarda köpeklerini ipsiz gezdiremeyecek, maske takmak zorunda kalacak, bir başkasına satamayacak. 2015 Yılına kadar listedeki cins köpeklerden üretenler, yeni yavruları Danimarka sınırları içinde satışını yapamayacaklar. 2015 Yılından sonra ise, listedeki köpeklerin üretilmesi yasak olacak. Elinde yasaklı köpek cinsi bulunanlar çevresine zarar vermemek şartı ile, köpeklmerine yaşadığı sürece sahip olabilecekler.

KANGAL’IN YASAKLANMAMASI İÇİN UĞRAŞTIM Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, partisinin oylamaya katılmadığını belirterek „kangal köpeği, insana, özellikle çocuklara yakınlığı ile bilinen ve Anadolu köylerinde her evde olan bir çoban köpeği cinsidir. Yasaklanmaması için mücadele verdim ama benim yalnız başıma verdiğim mücedele işe yaramadı“dedi. Çekiç, Kangal’ın yasaklanmaması için Adalet Bakanı’na soru önergesi vermişti. Sosyal Demokrat Parti, Sosyalist Halk Prtisi ve Radikal Parti oy kullanmadı, Liberal Birlik ve Birlik Listesi tasarıya hayır oyu kullandı. Adalet Bakanı Lars Berfoed tarafından hazırlanan tasarıya evet oyu kullanan Danimarka Halk Partisi sözcüsü Peter Skaarup „bir çok köpek sahibi, köpeklerini ormanda ve serbest olan yerlerde gezdirmekten korkuyordu. Çünkü köpek gezdilerilen yerlerde tehlikeli kamp köpeklerinin sayıları arttı. Biz köpek sahiplerine yardım etmiş olduk“ dedi. Uzmanlar ise, getirilen yasağın insanları aksini yapmaya zorlayacağını ve ülkede tehlikeli köpek cinslerinin arttacağını savundular. Yasaklanan köpek cinsleri şöyle: Kangal, Fila Brasileiro, Tornjak, Boerboe Amk. Btaffrdshire Terrier, Dogo Argentino, Amerikan Buldog’u, Orta Asya Ovtcharka, Kafkasya Ovcharka, Sarplaninac, Güney Rusya Ovtcharka.
Bence çok önemli değil zaten Danimarka'da kaç kangal var ki kendileri kaybeder zaten bu ülke de nerede uyuz bi uygulama var onları yürürlüğe koyuyor.
Ben bu yasaklama olayına kafayı takmış durumdayım !! Ya o şerefsizler kim ve ne oluyorlarki belkide dünyanın en asil köpekleri arasına girebilecek bir ırkı yasaklayabiliyorlar ? Bu iş aslında tamamen siyasal ve politik olmalı çünkü adamlar her ne kadar iskandinav coğrafyasında bulunsalar dahi Avrupa'yı fgeci şekilde etkileyebilecek lobileri mevcut , yani bizde olmayan !!!
Bizimkiler 2 senede bir pitbulu yasaklıo da ne olyo eger bu yasak diger ülkelere örnek olursa ne olur? bence adamlar kendı ulkesınde ne isterse onu yapsın şahsen Bütün anadolu sürü koruma köpeklerı için geçerli türkiye dışında öretim yapılmasına karşıyım zaten
aynen takmaya bile gerek yok boşver...
iyi olmus arkadaslar yasaklanmasi avrupada olmasin zaten kangal yanlz türkiye de onlardan direk aliyor ya böyle seyleri degiştirmeden yururluge koymasin
Bende Almanya da kaliyorum. Bunu yasaklamalari iyi oldu. Cünkü Avrupa Türkiye gibi degildir arkadaslar. Köpeklerin serbestce dolasabilmesi yasaktir. Kangal özgülügüne düskün dominant bir köpektir. 2m kare lik daracik yere hapsediyor zavalli hayvanlari, disarida gezdirmeye kalksan kangal güclü köpek zaptetmek zor oluyor. Kangal yattigi yere kolay kolay isemez. burada herkes ya ise yada okula gidiyor. ihtiyaci oldugunda hayvan miziliyarak yada havlayarak komsulari rahatsiz edip onlarda sikayet ediyorlar tabi buda probkem oluyor. Buradaki köpeklerin büyük bir kismi sahibiyle beraber egitime tabi tutuluyor. Sosyallesme adi altinda adeta köpeklerin kendilerine has özellikleri unutturulup, saldirganlik dürtüleri köreltilip yalaka ruhlu oyun köpegi haline getiriliyor. Dikkat ettiyseniz yasaklanan köpek irklarinin hepsinin saldirganlik dürtüleri ve cüssesi büyük dominant köpekler. Tabi ki yasaklanmasinda bu tip köpek sahiplerinden bazilari köpeklerini dövüstürerek adeta yasaklanmalarina yardim etmis oldular. Avrupada her köpegin sigortasi vardir. En kücük rahatsizlikta veterinere götürülüp muayene ettirilir. Eger sen götürmez isen komsular sikayet eder köpegi elinden alirlar ve bir daha köpek sahibi olamazsin, tabi cezasi haric. Köpek sahibi köpegini düzeli olarak veterinere götürmek zorundadir. Tabi götürüldügünde dövüstürüldügü anlasiliyor. Bu tip köpekleri dogal özelliklerinin disinda egitmek cok zor oluyor. Egitsen ne olur? o zaman ben o köpege kangal demem arkadaslar. Kangali kangal yapan kendine has özellikleri ve karekteridir. Bu yasagin tek olumsuz tarafi kangal icin uygun ortami ve imkanlari olupta, benim gibi kangal sevdalilarini cezalandirmis oluyorlar. Bu vesileyle tüm kangal severlere saygi ve sevgilerimi iletmis olup Hoscakalin deyip yazimi burada noktaliyorum.
Irtibati koparmayalim haa
Sayfalar: 1 2 3