Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: çakal belasından yıldım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar herkese merhaba.size bu yazıyı çok üzgün  olarak yazıyorum. çakal yüzünden bittim resmen. bütün  tavukları yok ettiler büyük bir kümes yok oldu. kazları da yediler.  daha dün yine geldiler arkamdan yaklaşıp otların arasından yaklaşıp tavukları kaptılar. köpekler peşinden gitti, diğer bir tavuk korkudan otların arasına saklandı. arayıp bulayım derken 5 metre yanımda otların içinden çıkan bir çakal tavuğun peşindeymiş , tavuğu buldu, bağarta bağırta ağzına alıp kaçtı gözümün önünde, arkasından bakakaldım.

arkadaşlar. bizim buradan otoyol geçti çakallar yolun ötesine geçemeyince bizim tarafta iyice çoğalmışlar bilenler öyle söylüyor. iki köpeğim var biri uzun tüylü minik Jack Russell Terrier şunların aynısı      https://farm8.static.flickr.com/7903/470...4fdd_b.jpg        http://2.bp.blogspot.com/-hxMQSV2Z1cs/Tv...2BJack.jpg   diğeri akbaş şunun aynısı     https://i.hizliresim.com/Z5Nz4k.jpg  hatta görünce benimki sandım, fakat tek gözü görmüyor o yüzden  yakın mesafede çok agresif ama hızlı takip yapamıyor tek gözüyle doğal olarak. terrier de çok hızlı basıyor çakalın peşinden ama küçük olduğu için üstüne atlamıyor çakalın ağzından korkuyor diye düşünüyorum doğal olarak.

hiç tüfek almadım ama artık alırım diyorum. lakin asıl mesele bunları bitirecek bir köpek ihtiyacım olması. istiyorum ki köpekler öyle olsun ki çakalın peşinden gidip gebertsin gerekirse, çakalın peşinden gidebilecek kadar hızlı olsun ve asla korkmasın. sanırım benim akbaşın yetişememe sebebinin biri gözü diğeri de bu olabilir. yani büyük köpek hem hantal kaçar diye düşünüyorum benim bulunduğum coğrafyaya hem de çakalın geçebileceği patikalardan geçemez. yerimiz orman kenarı, orman küçük küçük dik tepelerden oluşuyor, içinde sık fındıklar çalı tipi ağaçlar ve dev makiler var. çakallar bu bitki örtüsünün içindeki dar ve kıvrımlı patikalardan hızla dolaşıyorlar. kimi yerlerde ise yayılmış dev makilerin altında delikler oluşturmuş bu tünel deliklerinden çalıların altından hızla geçiyorlar.

param pulum herşeyim bitti bu namussuzlar yüzünden, pisikolojim bozuldu. benle resmen alay ediyolar, sırtımın arkasından tavuk boğazlıyolar. ikisi yamaçtan aşağı köpekleri peşine takıyor, diğer ikisi yukarıkaki kaz sürüsüne dalıyor. köpek eli boş döndüğü için gene cesaretle geliyorlar. bıktım usandım. tüfek alacağım, yemle çekip vurabildiğim kadar vuracağım ama geri kalanları da hızla yavruluyor bu namussuzların, kalanları bile bela olacak, bu işe uygun köpek var mıdır. bahçeden kaçmayacak, sürekli içeride duracak, gelirlerse peşlerine düşüp gebertip dönecek, bunları bitirecek köpek tavsiyenize ihtiyacım var, lütfen bi yardım edin gündüzler haram oldu..
Öncelikle geçmiş olsun.
Köpekler birbirlerinden güç alarak hareket eden sosyal hayvanlardır. Onun için çakal kadar zeki ve kurnaz bir hayvan için iki üç köpek yeterli olmayacaktır. Koyuncular iyi bilir sürüde genelde daha küçük daha çevik (genelde dişi) birkaç yakalayıcı köpek ve arkadan gelip çöken boğan köpek bulundururlar. Ayrıca bir tane de yanlarına bağlarlar ki köpekler bir kurdun peşine düşüp sürüyü boş bırakmasın, tuzağa düşmesin. Aynı sistem sizin için de geçerlidir. Cins tavsiyesi olarak Patterdale Terrier ve jagd Terrier'e bakabilirsiniz. Pitbull, Dogo, Akbaş ve Kangal doğal çözüm olabilecek ırklar. greyhounds gibi Kurdun dahi peşine düşüp yakalayan tazılar var.
Yerine koyulabilecek hiç bir şey için moralinizi bozmayın. Allah yardımcınız olsun.
Çakalı yakalayabilecek köpek zor.

Amerikada pitbull ile tazıyı melezleyip çakal avında kullanıyorlar. Pitbull bile yakalayamıyor. En fazla avcının atış menziline çekebiliyor.
Iyi bi kopek lazim sana
MaşaAllah