Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal Eğitim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar

Resimlerde gördüğünüz köpeğimiz Cora aslında dişi bir sokak köpeği, 2 günlükken çöpe atılmış şekilde bulup büyüttük. Dolayısıyla hiç annesinden eğitim almadı veya kardeşleri ile oynamadı.

Şu an 1 yaşında, aslında biz hep sokak köpeği diye büyüttük ancak açıkçası bir türlü eğitim vermeyi de başaramadık, otur dan bekleden hiçbir şekilde anlamıyor. Küçük kızımızla oynasın , birlikte büyüsünler istedik ancak sürekli onunda üstüne atlayıp düşürüyor, oynamak için saçından ısırıp çekiyor. (Aslında zarar vermek için ısırmayı bilmiyor , yaptığı herşey oyun için)

Nasıl eğitim verebileceğimizle ilgili fikir almak için birkaç yere gittiğimizde bu köpeğin kangal kırması olduğunu ve kangalların kolay eğitilmediğini söylediler.

Sizlere sormak istediğim, öncelikle bu köpek kangal kırması mıdır? Eğer öyleyse biraz daha sakinleştirmek ve birşeyi yapmasını istemediğimizde anlamasını sağlamak için nasıl eğitmeliyiz bir fikri olan varmıdır?

Bu arada köpek hiçbir zaman bağlı değil, bahçede tamamen serbest bir şekilde yaşıyor. Günde 1 kere (yada bazen 2-3 gün de bir kerede) uzun süreli dışarıda dolaştırmaya çıkartıyoruz.

[Resim: 5glJQd.jpg]

[Resim: 016dBL.jpg]

[Resim: 4Po4Mq.jpg]

[Resim: JaJ1ln.jpg]