Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: dogo argentino hakkında bilgi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kökeni: 1920’li yıllarda Arjantin’de Dr. Antonio Nores Martinez tarafından, korkusuz bir avcı köpeği olarak geliştirilmiştir. Polis ve askeriye tarafındanda kullanılan bu köpek aynı zamanda, aileler tarafından da iyi bir bekçi ve rehber köpeği olarak görülmüştür. Argentino Dogo avcılık da favorileşmesine rağmen köpek dövüşleri yüzünden kötü bir şöhrete sahip olmuştur. 1991 yılında İngiltere’de ve Avustralya’da tehlikeli olarak görüldükleri için yasaklanmışlardır.

Tanımı: Güçlü çenesi ve sert yüz ifadesiyle, Dogo Argentino kaslı bir ırk olan Mastiff tipindedir. Çok zeki, korkusuz ve aklen dengelidir.

Kişiliği: İlk kez köpek sahibi olacak kişilere tavsiye edilmez. Dominant bir köpek olduğu için dominant bir sahip gerekir. Argentine Dogolar ailesine karşı çok sadık ve candan bağlıdır. Evine ve bulunduğu araziye mükemmel bir bekçi köpeği olurlar. Büyüdüğü diğer hayvanlarla iyi anlaşır. Çocuklarla arası iyidir fakat yinede kontrol altında olmalıdır. Oturaklı ve heybetli görünür. Sahibi olacak kişiler bu köpeğin bazı yasalarca yasaklandıklarından haberdar olması gerekir. Çünkü bazı sigorta firmaları, kanuni yasaklar olan konularda sorumluluk kabul etmeyebilir.

Özelliği: Yavruyken sosyalleştirme ve itaat eğitimi şarttır. Çok zekidir ve sevgiyle, ilgiyle, metanetle, güzellikle ve tutarlılıkla kolaylıkla eğitilir. Ödüllendirilmelidir. Şiddet, kulübeye kapatma ya da sert davranışlarla eğitmeye çalışma ne yapacağı belli olmayan davranışlarda bulunmasına sebep olabilir. Atiklik, rehberlik ve polisiye işlerde kullanılma konusunda üstünlük gösterir.

Gereksinimi: Haftalık fırçalanma tüy kaybını azaltır. Gerektiği zamanlarda yumuşak ya da beyaz tüylü köpekler için olan şampuanla yıkanmalıdır. Sıkça tırnak kesimi gerekmektedir. Oldukça sağlıklı bir ırktır, fakat sağırlık ve kalça çıkığı problemlerine meyillidir. Atletik aktiviteler ve enerjik egzersizler yapmayı sever. Apartman hayatı için uyumlu değildir. En iyisi çitle çevrilmiş bir bahçede bakmaktır. Dogolarla yürüyüş yapmak ve koşmak iyi etkinliklerdir fakat tasması sıkıca bağlı olmalı ve toplum arasındayken ağzı kapatılmalıdır
kesinlikle muhteşem köpekler, emeğe saygı