Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: çoğu kişinin hakkında bilgiye sahip olmadığı CANE CORSO
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kökeni: Cane Corso Mastiffin eski Roma köpeği olan Canis Pugnax soyundan geldiğine inanılır. Avcılar ve çiftçiler için çok büyük gücü, sağlamlığı, hızı, cesaret ve istekli çalışmasından ötürü çok değerlidir. Orta çağlar boyunca, bu köpekler müthiş birer avcı ve harika boğa yakalayıcısıydı. Halen daha günümüzde, çiftliklerde ve avcılık işlerinde kullanılıyorlar. Çok güçlü ve sağlam yapısı onun agresif olduğu yönünde kötü bir üne sahip olmasına neden olmuştur.

Tanımı: Cane Corso Mastiff candan bağlı ve korkusuzdur. Doğru sosyalleştirme ve eğitim verilirse sevimli bir dost olur, fakat gücünden dolayı herkese tavsiye edilmez. Korkusuz bir aile koruyucusudur ama doğru bir çevre ile birlikte çok iyi bir dost olur. Çok dengeli bir mizacı vardır, ve boyutuna ve görünümüne rağmen bu mizaç onu muhteşem bir aile köpeği yapar.

Kişiliği: Yabancılara karşı uzak duran, koruyucu ve sadık olan bu ırk, iyi bir arkadaştır. Gücü ve boyutuna istinaden çocuklarla yalnız bırakılmamalıdır. Ailesindeki çocuklara karşı güvenilirdir fakat başkalarına karşı koruyucu olabilir. Kediler ve diğer köpeklerle barış içinde yaşayabilir ama çevresindeki çok küçük hayvanlar için aynı şeyler söylenemez.

Özelliği: Vasat bir sahibe tavsiye edilmez. Çok güçlüdür ve doğru evde olmazsa dominant olabilir. Sahibi her zaman sıkı ve tutarlı kalmalıdır. İnatçı olduğu için en iyisi çeşitli eğitim vermektir. Egemen eğitimci şarttr. Zeki ve çeviktir, eğitilebilir. Hayatının erken dönemlerinde itaat eğitimi şarttır. Sağlıklı kalması ve aktif olması için çok fazla egzersize gereksinimi vardır. Güçlü kaslarını ve büyük gücünü korumak için çitle çevrili bir alana ihtiyacı vardır. İdeal bir koşu arkadaşıdır ve sahibiyle uzun ve çetin yürüyüşlere çıkmayı sever. Günde en az 90 dakika egzersize ihtiyaç duyar, daha fazlası kaslarının harika şeklini korumasını sağlar.

Gereksinimi: Cane Corso Mastiffin bakımı oldukça kolaydır. Islak bir bezle silme ya da ara sıra sert kıllı bir fırçayla veya lastik bir fırçayla fırçalamak yeterlidir. Düzenli olarak ağzının kenarları temizlenmelidir çünkü salya eğilimi vardır. Gözleri profesyonel olarak bakım gerektirir, çünkü gözleri oldukça sarkıktır ve bu tahrişe neden olabilir.
tabi kimse bilgi sahibi olmaz arkadaşım.çünkü öyle bir ırk yok Big Grin Cane Corso var Big Grin biraz dikkatli olun bu konularda.
özür kardeş düzeltiyorum
Cane corso pitbull kirmasi, cunki nesileri tunkenmek uzereyken en iyi kopekleri toplayip pitbull ile ciflestirmisler. Ama yanlis anlamayin cok guzel kopekler, hatta en sevdigim kopekler arasinda.
iyide boğuşuyorlarmış