Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Glukozamin nedir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Köpeklerde kullanılması doğru mudur? Kullanmak gerekiyorsa hasta olduğu için mi ? yoksa ekstradan bir faydası görüldüğü için mi kullanılıyor? yavru köpeklerde de kullanılır mı? kullanılacaksa dozu nedir?
teşekkürler biraz uzun oldu ama Shy
kalça çıkığı sorunu varsa veya riski taşıyorsa(ağır ırklar) kullanılır. kullanıldıktan sonra 2 ay ara verilip tekrar kullanılabilir. yavru köpeklerde eklem sorunu riski varsa(ağır ırklar taşır) 2 ayın üstündeki köpeklerde kullanılır. çoğu sağlıklı köpek ırkı yeterli miktarda glucosamini kendisi üretir. yaşlanmış köpeklerde eklem sorunu varsa düzenli kullanılır. yaşlanmış köpeklerde kıkırdak yapısında deformeler olacağı için 2 ay ara verilerek düzenli kullanılır. 20 kg kadar günlük 500 mg- 20-40 1000 mg, 40 üstü köpekler için 1500 mg kullanılır. köpeğin beslenme şekli ayrıca önemli sakatat ve kelle paça gibi besinler yiyorsa çok fazla gerek yok. glucosamini alan köpeklerin su ihtiyacı daha fazla olacaktır. doğal kan cıvıtıcı olduğu için yaralanmalarda daha fazla kanama olabilir. bol bol su içerse bir zararı olmaz. küçük köpeklerde kalça çıkığı riskini azaltmak, yaşlı köpeklerde eklem ağrılarını ve rahatsızlıklarını azaltmak için ek besin olarak kullanılabilinir. yetişkin köpekler için (18ay ve üstü) herhangi bir sorunu yoksa maddi zararı olur çok faydası olmaz.
hastalık dısındakı yavru köpeğe verılırse gelısımını olumlu yönde etkıler mı?
Teşekkür ederim.
(24-03-2016, Saat:11:42)Kayadeniz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]kalça çıkığı sorunu varsa veya riski taşıyorsa(ağır ırklar) kullanılır. kullanıldıktan sonra 2 ay ara verilip tekrar kullanılabilir. yavru köpeklerde eklem sorunu riski varsa(ağır ırklar taşır) 2 ayın üstündeki köpeklerde kullanılır. çoğu sağlıklı köpek ırkı yeterli miktarda glucosamini kendisi üretir. yaşlanmış köpeklerde eklem sorunu varsa düzenli kullanılır. yaşlanmış köpeklerde kıkırdak yapısında deformeler olacağı için 2 ay ara verilerek düzenli kullanılır. 20 kg kadar günlük 500 mg- 20-40 1000 mg, 40 üstü köpekler için 1500 mg kullanılır. köpeğin beslenme şekli ayrıca önemli sakatat ve kelle paça gibi besinler yiyorsa çok fazla gerek yok. glucosamini alan köpeklerin su ihtiyacı daha fazla olacaktır. doğal kan cıvıtıcı olduğu için yaralanmalarda daha fazla kanama olabilir. bol bol su içerse bir zararı olmaz. küçük köpeklerde kalça çıkığı riskini azaltmak, yaşlı köpeklerde eklem ağrılarını ve rahatsızlıklarını azaltmak için ek besin olarak kullanılabilinir. yetişkin köpekler için (18ay ve üstü) herhangi bir sorunu yoksa maddi zararı olur çok faydası olmaz.


Tesekkürler bilgi için
Kikirdak guclendirir diye biliyorum ayaklari ufakken cap bi enigim vardi tavsiye uzerine GNClerden aldim ve simdi ok gibi 2 yasinda
(26-03-2016, Saat:03:47)Alabay_0618 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hastalık dısındakı yavru köpeğe verılırse gelısımını olumlu yönde etkıler mı?
Teşekkür ederim.

olumlu yönde etkiler veya zararı olmaz.