Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kuşadasından Haydut ve Yıldız
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Güzel kardeşim kimse kendi köpeğine kırma demez hele birde bu işin ticaretini yapıyorsa.Her üretici kendi köpeğinin kangal olduğuna inanıyor.Dolayısıyla o adamda kendi köpeğinin safkan olduğuna inanıyor.

Bana benim köpekler saf kangal değil hepsi melez diyen bir üretici söyle bakalım.O adam köpeklerinin safkan olduğuna inanıyor.Sen bana bilimsel anlamda saf arı ırk kangaldır şeklinde köpeklerini tescil ettirmiş üretici göstersene bizde öğrenelim.Ama lafla sözle değil belgeden bahsediyoruz.

Senin bir ara açtığın anket konusunda belirttiğin köpeklerin bazılarına akn abi o soy kangal değil diye itirazda bulundu.İyi hatırla.Demekki herkes senin gibi düşünmüyor.

Sözün kısası şu;herkes kendi kangal standartlarına göre düşüncesinde kangal standartlarını oluştursun ona göre kararını versin.

Ben şahsen Orhan Yalçınkayanın çomar soyunu beğeniyorum.Yine bu forum üzerinde Çomarın KİF dereceleri olmasına rağmen bazı arkadaşlar Çomarın Erzurum Çoban Köpeği olduğunu ifade etmişti.

Irk bilimci olsan bu konuda araştırmalar yapsan yada kangal konusunda otorite olsan belki senin söylediklerine itibar edebilirim.Ama kusura bakma ben senden farklı düşünüyorum.Senden farklı düşünenleri elinin tersiyle itip tuka yapman doğru değil.

Üniversitenin projesiyle ilgili yorumda bulunamamışsın.İşte bilimsel kurum.Şimdi bu şekilde bariz alın çıkıntısına sahip üniv.deden sertifikalı köpekleri kabul edeceksin senin mantığına göre.

Babalar gibi Bilimsel kurumdan belgeli tescilli kangallar.Hadi bakalım.
maşşallah guzel hayvanlar kıybetını bill sevgiden şefkatten alı koyma
bizim milcanında war öle

[Resim: Fotoraf099.jpg]
arkadaslar ben sıvaslıyım kangallıyım kangal ıtlerımde var yaş henüz 24 daha gencım ve kangal konusunda az cok bılgım vardır amasıtede bu ısle ugrasan benım yaşımdan fazla sendır ugrasan abılerımızde varıdr kesınlıkle hepsıne sevgıler selamlar ve ynalısım varsa düzeltın benım görüşüm sıvas kangalının tıpını seklını şemalini gıdım sıvasın köylerıne yalı emmilerımıze sormamız lazım bırde onalrı dınleyın sıze ne tarıf edecekler bunalrı bırıktırmek lazım ve saf kangalın tr de nekadar az oldugunu anlarsınız. o sonrdan eklenen ıkı fotodakı erkek keöpgın kangalla alaksı yok yanı saf kangalla ve o docentıydı doktoruydu bılmem ne o adamı ben kangal konusunda karsıma alıpta konustrumam bıle her ne kadar doktorsada fark yapmaz ılk basta köepgıne bakarım ona göre konusturrum cok kızdım bu fotoları görünce adamalr elıne farklı akn almıs ... kendı ıtlerı secere bılemm ne cıakrtacakalr onları saf dıye satacakalr esas kangallara olan ılgıyı düşürecekler soyları tehlıke altına gırecek zamnala s aten gırmıs tam yok edecekelr bu ordan satıs yapacaklarmıs bılmem ne yazıkalr olsun onalra ozman sadece para ıcın bu ırkın soyunu tehlıkeye atıyolar bızımde elımızdn bısey gelmıyor vallaha sabah sabah üzüldüm ne dıyım arkadaslar ellerınde saf kangal oalnlar cok üretım yapsın ben tek aklıma gelen budur saygılarla sivasdogs arıf karaca
sivasdogs kardeşim seni açıksözlülüğün için tebrik ederim.Konuyu güzel bir şekilde açıklamışsın.Kendi görüşünü ifade etmişsin.Eyvallah.

Bu konuyu uzatmamın sebebi otorite gibi ahkam kesen;eminim şuan köpeği dahi yoktur kapısında,ama bazı itleri ticari kaygıyla pohpohlayıp bazı safkan olmayan ama kangal kanı yüksek itleri yerin dibine sokup sokak köpeği yapmakda hakkaniyetli olmasa gerek.Üniversite geçen haberlerde tv de 14 yavru yapan kangal başlığıylada yer buldu.

Bende seninle aynı görüşteyim.Bana görede kangal değil.Ama bu durum üniversiteyi hocaları rencide etmemize dayanak olamaz.Buradaki damızlık kangalsa ilk resimdeki haydut daha kangal.
Burada bir çelişki var.Bende Üniversiteye ziyarete gitmiştim bir ara.Orada Haymana da şuan çiftlik sahibi olan [ismini vermiyecem şimdi lastik gibi uzatırlar]ünlü bir hocamızda vardı.Köpekleri çok iyi bulduğunu söyledi.Hatta fotoğraf bile çekildi.

Geçenlerde Cemal Denerin açıklamalarını facede kesin izlemişsinizdir.

Geçenlerde srbt Özgiray Orhan Yalçınkayanın Çomarı için fenotip olarak kangal olduğunu ama netlik için %100 diyebilmek için tüm yavrularının ama onun öncesinde gen yapısının kan değerlerinin incelenmesi gerektiğini söyledi.

Şimdi ben kendi şahsıma lafa söze inanarak böyle bir ortamda 1500-2000 milyar verip aklımda şüphe olacak bir kangal almam.
Ben incirlovadan nurettin çakır sizin erkek köpekle bizim dişi köpeği çifleştire bilirmiyiz beni arayın numaram şudur = 05323600097 [/font][/size]
Sayfalar: 1 2 3 4 5