Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Karabash Kangalim neden cok yedigi halde zayif gorunuyor?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun Aleykum

Ben Belcikada yasiyorumve bizde suan 23 haftalik Karabashimiz(erkek) var ve gunde yaklasik 380-405 gram arasi yem veririz ve verdigimiz yemin ozelligide kopeklerin kilolanmasidir ismi CAVOM(sadece Belciakda satilir) arada bir ev yemegi veririm artirsa ama dedigim gibi bel kemikleri gorunuyor yuruyunce.... Karabashimizin annesi sadece bulgur pilav ve et yer ama yem yemez ve bizde boyle duruma dusmemek icin ev yemeklerini engellemeye calisiyoruz ve gercek kopek yemi veriyoruz ama dedigim gibi bel kemikleri gorunuyor. Kopek doktoruna gittik butun igneleri ilaclari aldi bitti yani sagliksizlik acisindan olmasi cok az, bi kac hafta once yine kopek doktoruna gittik son igneleri alacakti ve bu durumu sorduk onlara ve cevaplari "kopeginizin kilosu tam iyi figuru onemli degil bu tip kopeklerde normaldir, buyuk olursa gorunmez daha bel kemikleri". Karabasimizin kilosu suan ~31 KG, sizce yetermi yoksa azmi? tavsiyeniz nedir lutfen yardimci olun.

Tesekkurler ConfusedHuh
Merhaba,
Forumun diğer konularında beslemeye ilişkin birçok açıklama var.Enerji, protein vs. ihtiyaçları ve nasıl temin edilmesi gerektiğini bulabilirsin, ama benim dikkatimi miktar çekti.Sanki çok çok az.Köpeğin yiyebildikten sonra bol bol besle daha yavru.Köpeğin yaklaşık 5,5 aylık olmuş.Ben köpeğime 6 aylık iken günde 2 defa 1 ila 1,5 kg lık bütün işkembeyi çiğ olarak veriyordum.Yani günde 2,5 kg kadar.Bıraksam üstüne senin 400 gr lık mamayı da yer.Ayrıca köpek besleme işini iyice araştırmalısın.Ben kim ne derse desin çiğ besleme taraftarıyım.Pek öyle çok bilmişlere de itibar etme.Kendin araştırıp tereddütde kalmamalısın.Bu beslemeye örnek olarak "barf diyeti" avrupada uzun zamandan beri uygulanıyor, biz de onlardan öğreniyoruz.Çok kısa sürede (10-15) günde değişimi hayretle izlersin.Canlanır, enerjisi artar, kaslanır.3'er aylık periyodlarda parazit ilaçlarını ihmal etmemelisin.Hatta parazit aşısı daha bir önemli oluyor bu durumda.
Çiğ nasıl besleyeceğim dersen; şoklanmış ama insan kullanımı / gıdası olarak zamanı dolmuş tavuk sana çok ucuza gelir.Ayrıca kuzu - koyun işkembeleri (özellikle temizlenmemiş )de çok pahalı olmasa gerek.Bunları depo edebilmek için bir deepfreeze edinmen ideal olur.Yaklaşık 1 aylık yiyeceğini muhafaza edebilmenin yanında dondurucuda birçok patojeni de elimine etmiş olursun.Kemik vermeyi de sakın ihmal etme.
Yumurta ve süt çok fazla verilmemeli.Senin kullandığın mama sadece bol bol kaka yaptırır.Hatta bu besleme düzenine geçtikten sonra bu durumu bile kontrol edebilirsin.
Tekrar ediyorum;
Çiğ besleme konusunda benim de dahil kimsenin söylediklerine aldırış etme, kendin bilimsel makaleleri ve araştırmaları okuyarak karar ver.Mama firmalarının sırf rekabete dayalı "aman tavuk kemiği vermeyin" gibi uydura geldikleri yalanlara kanma.Ben senin yaşadıklarını gördüm, tavsiye üzerine bu yöntemi uyguladım, çok da memnunum.
aylemizde et fabrikasinda calisan birisi var yani et satin almak hic sorun degil ama Kangalimin saglikli beslenmesi cok onemli, ben turkiyeye gelince Kangalimi kopek oteline verecegim ve orda annesi gibi yemek yememe sikintisi yasarsa ozaman Turkiyeden ilk ucagi geri Belcikaya alabilirim derler bana yoksa acliktan oler orda. Kangali satin aldigim adam bunu bana demisti sakin fazla et yada ev yemegi verme yoksa annesi gibi olur ve cok sikinti cekersin kopek oteli gibi yerlere birakirsan.
Tabii herkesin kendine göre öncelikleri olabilir.Bence şimdilik yapacağın en iyi şey, ilk önce bu köpeklerden anlayan bir vet.ile görüşmen.Sadece kan değerleri vs ile köpeğin genel görünümüne ait çok detaylı bilgi bılamayabilirsin.Bu forumda besleme ile ilgili çok fazla bilgi var.Önce köpeğinin görünümü boyu posu normalmidir, bu forumda koyacağın fotolardan anlayabilecek pek çok kişi var.Ama sana büyük bir iyilik yapayım ! Bu forumun yöneticilerinden "AYTEK" Adlı kullanıcı da Belçika'da yaşıyor.Dün tesadüfen öğrendim, hatta mesajından bahsettim.Özelden irtibat kurup köpeğin fotolarını gönder, anlayacağını hatta Belçika'da bu iş en iyi nasıl götürülür ondan yardım alabilirsin.
Hangi et versem ona ve haftalik kac kilo? ve ne vermememi tavsiye edersiniz? 400 gramlik yemisinide hic kuru yemez, sicak suyun icine koyarim sonra suyu dokerim ve yemi oyle veririm ozaman daliyor yemege
köpeği herşeye alıştır. tek düzen beslersen sıkıntı olur. evet çiğ et de yedir.kuru mamalarda tahıl içeriklidir. köpek mamanın aromasına aldanır. kokusu tadi için yer köpeğine kilo aldırmak istiyorsan yirmi dakka gezdir. ihtiyacını görsün yerinde dursun az hareket ve yine dediğim gibi mama dışında soğan ve sarımsaksız ev yemekleri ekmek bunlara alıştırman lazım ve yavru genç köpeği ama miktarıyla besleme doyana kadar besle günde iki kere deil yeri gelir aparatifle beşkez bile besliyebilirsin oda tek düzen mamayla olmaz ki köpeğin zayıf normal bakımda yavru genç köpek üç öğün yer yetişkin köpekten fazla mamasına sıcak su karıştırma
hayvan o kadar az mamayla yaşıyorsa şükret bence 400 gr ne o büyüme çağında bi enik fazla yer gelişmek içinşöyle yap mama vereceksen de yine 400 gr ver ama 3-4 ögün ver bak o zaman kilo alıyo mu almıyo mu gör bide ben ilikli kemik kaynatıp suyunu verdim 2 ögün 2 ögün de yemek verdim gayet güzel geliştiler. ayrıca dişleri için de kemik şart
Sayfalar: 1 2