Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Aşırı Havlama Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Köpek havlaması, daha doğrusu köpeğinizin aşırı havlaması sizin için büyük bir sorun teşkil edebilir. Bu sorundan kurtulmak sizin biraz vaktinizi alabilir.

Köpekler havlamaya bayılırlar. Sonuçta çok normal bir şey onlar için…Bunu göz önünde bulundurarak, bizim amacımız köpeğimizin havlamasını kesmek değil, onun aşırı havlamasını engellemek olmalıdır.

Aşırı havlamayı engellemek için yapmamız gereken ilk şey, köpeğimizin neden bu kadar çok havladığını bulmak olmalıdır.


Köpekler Neden Havlar?

-İhtiyaçlarını ifade etmek için havlarlar.
-Diğer hayvanlara havlarlar.
-Sizden veya ailesinden(evdeki diğer insanlar) ayrıldıklarında havlarlar.(Bu En çok görülen sebeb arkadaşlar.)*
-Çit ya da cam tarzı bir şeyin arkasında kapana kısıldıklarını hissettiklerinde havlarlar.*
-Yanlış ödüllendirmeden dolayı, havlamanın iyi bir şey olduğunu zannettikleri için havlarlar.
-Sosyalleşmemiş köpekler sıkılıkla havlarlar.


Önemli: Şunu da unutmayın. Eğer köpeğinizin sebepsiz yere havladığını düşünüyorsanız, büyük ihtimalle yanılıyorsunuz. Çünkü köpeklerin işitme, koklama ve görme yetenekleri insanlara göre çok daha fazladır. Yani köpeğiniz sizin fark edemediğiniz bir şey yüzünden havlayabilir.


Sizin için bir yerden derleyip toplayıp özetledim arkadaşalar. Forumda çok konu açılmıştı havlamayla ilgili yukarıdada anlattıkları gibi Havlama sorun değildir havlamayı kesmeye çalışmayın Aşırı Havlama bir sorundur. Bu sorunu çözmek içinde havlamanın nedenini bulmak lazım yukarıda bazıları var * koyduklarım en çok görülenler.
Havlamanın nedenini bulmadan çözmek çözüm üretmek olmaz arkadaşlar denen şeylerde genellikle yanlış olur. Eğer nedenini bulursanız burdan yada özelden elimden geldiğince yaradımcı olmaya çalışırım. Şunu tekrarlıyorum Havlama sorun değildir kesilemez. Aşırı Havlama sorundur.