Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: kangallara SCR nasıl alıırız
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
slm mllet bi kaç kişiyle konustum kangal severler derneqi flan filan dedi yavrulara scr yi nasıl cıkarırız yorumlarınızı bekliyorum tşkrlr cümleten
SCR dediğin olay tırt kardeşim. Yalandan bi kağıt düzmecesi o kadar. Resmiyette boş bi dosya sayfası kadar değersizdir.
eyw. aqa. saol dediqin gibi kaliteli köpek olduktan sonra scr ye ne qerek var
SCR DEDIGINIZ KIMLIL OLUYOSA VETERINERE ASI ICIN GOTURDUGUNDE CIKARIYOLAR
kardeş secere demek ana baba ana babasının ana babası belli olan yavru köpeklere çıkartılır. ve scr saf köpeklere çıkarılır kayıt altına almak amaçlı
scr belgesinin önemini bilmeden gereksiz gibi yorumlarda bulunmayın en azından arkadaş sormuş internetten sizde bilgi edinip yararlanabilirsiniz.

Piyasada çok sayıda saf kangal diye satılan köpekler var ırk standartlarını bilen biri bile olsanız saf kangala çok benziyor ama değil, Siz saf diye aldığınız bu köpeği yine saf yavrular elde etmek için başka bir kangalla çifleştirdiğinizde ortaya saf olmayan yavrular çıkıyor bu yavrunun sahipleride aynısını yapsa saf kangallardan kopuş başlıyor. Bugun kangal köpekleri varsa ve çoğalıyorsa bunun sebebi kayıt altına alınmalarıdır.Hepimizin bildği akbaşlar saf olarak şuan az durumda bunun sayısını artıran ve ırkı korumaya çalışan köpekleri kayıt altına alan KIF'dır. Siz bunlara gereksiz diyorsunuz hem insanların yaptıkları emeğe yazık ediyorsunuz hemde bizim köpeğimiz olan Kangalın soyundan uzaklaşmasını saglıyorsunuz. Eğer akbaş köpekleri eskiden buralarda kayıt altına alınmasaydı şuan amerikadan tonlarca paraya getittiriyor olacaktık.
Gardaş anlaşılan sen bu işlerde yenisin. Anlatılan herseye inanacak kadarda tecrübesiz görünüyorsun. Kıf deki köpeklerin tamamının saf olduğunu mu sanıyorsun? Eğer öyle sanıyorsan aç bakalım bi yeni konu KIF diye. Ne yorumlar gelecek.
Sayfalar: 1 2