Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal Köpegi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar merak ettigim birsey var. Safkangal kaldimi Turkiyede herkes ayri bi daldan caliyor birine gøre 70 cm tilki suratli it kangal oburune gøre 85 cm koca it kangal. bu cok karisik ve yanlis bi durum bence. ben kendim cok bilgili degilim ve avrupada yasiyorum. ve acikcasi kangal køpegi almaktan korkuyorum bundan 10-15 sene oncesi herkes bilirdi bi kangal køpegin nasil oldugunu herkesde olmazdi zaten. olanda kiymetini bilirdi simdi bakiyorum herkesde kangal var hepside ayri ayri tipler yani belirli bi standart yok bence. Size gøre bi safkangal nasil olmali cevaplarsaniz sevinirim..
tabiki var.. karamsar olma bu kadar.. sivas kangal ilçesinde ki köyleri gezmelisin..
iste her kafadan bir ses cikarsa böyle millet de ikillim icinde kalip kangal mangal almaz. Herkez kendi ellindeki kangala göre tanimlama yapiyor. Artik köpegi degerlensin diye mi yoksa rant saglamak icinmi bilmem..
Tskr rr
onur kanlıyla dialoğa geç hem sana anlatsın hemde temin etsin garantili
Veteriner Ahmet abi, gecen sene gezdim sivasin bi kac koyunu. Sivasin bir kere adi cikmis iyi kopek saf kopek orda bulunur diye. Ama bence gecmiste kalmis birsey, duydugum bildigime gore. Satmislar zaten elerindeki bütün iyi köpekleri. Simdide onlari bulmaya calsiyorlar)). Ama tavsiyen icin sagol. Furki Onur kanliyi hic tanimam. Ama benim bi arkadas var kangal hastasi o, bir kac soru sormus oda itici soguk soguk cevap vermis ondan hic diyaloga gecmedim bugune kadar.
Kangal vardır ama safı çok az. Birde kangal 85 cm. olmaz. O boyda iş yapamaz. Fakat Avrupada yasıyorsan bazı yerlerde kangal yasakmış. Mesela Almanyada.