Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğimin yalaka olmaması için
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Konuyu yanlıs bölüme açtıysam modaretör arkadaslardan özür diliyorum.

Konuma geleyim abilerim/arkadaslarım/ablalarım
Köpeğimin ırkı : Çoban köpeği
Köpeğimi görebileceğiniz konu: http://www.trkangal.com/konu-4-aylik-fisek-29066.html

Bu konumda köpeğimi tanıtmıştım

Hemen sorayım ; Köpeğim 4 aylık sadece beni ve annemi görebileceği bir kulube ve gezebilmesi için alan yaptık yani Annemi ve beni görüyor
Kısacası aileyi görüyor. Dışarıdan insan görme olasılığı haftada 1 ya da ayda 1 arkadaslarım gelirse komsular misafirler gelirse.
Ve gelen arkadaslarım köpeğimin çok yalaka olduğunu söylediler gerçektente köpeğim bağlı olmasına rağmen çok yalaka herkese zıplıyor kosuyor

Ve çözdüğümde benle beraber peşime geliyor ama , ben uzaktan ıslık atınca ya da cağırınca gelmiyor sadece yüzüme bakıyor. Big Grin Ve bu duruma çok sıkılmaya başladım.

Köpeğimin yalaka olmaması için ne yapabilirim ? ( BİLİYORUM KÖPEĞİN GENLERİNDE YOKSA BİRŞEY YAPAMAM AMA ) Bazıları diyor karanlık odaya koy , sürekli bağlı kalsın bunlarıda yapmak istemiyorum hayvana yazıktır diye.
Ve bu çağırdığımda gelmeme olayına nasıl bir çözüm buluruz Smile

Yoksa köpeğim hala çok küçük sayılır ve bu yüzden boştanmı telaş ediyorum Smile

Yardımcı olursanız çok sevinirim
Yokmu bir öneriniz bilginiz arkadaslar?
beslerken senin sadece tek elden beslemeye dikkat et.o zaman yalaka olmaz.ve besleme zamanın aynı saatlerde olmasına dikkat et.bi hatası olduğunda beslemesini geç ver ceza olarak tamammı kardeş.
çoban köpeklerinin genlerinde vardır bir insana bağlı olmazlar emir yada komut köpekleri değillerdir o yüzden ne yaparsan yap bildiğini yapacaktır ama şunu söyleyim sana sadık olmamasıyla alakası yok gelmemesinin sadece içgüdüleri ona onu gösteriyor çağırmasan da o seni takip edecek sürekli bağlı kalan hayvan yanında gezmez uzaklaşır sen beni bağladın dercesine çözüldüğünde seni takmaz uzaklaşır ve bağlayacağını bile bildiği için gelmez yalaka olması ise eniklikten kanı kaynıyo çünkü oyun zamanı başka hayvan olmadığı için ilgisini insanlarda yoğunlaştırır en adamcı köpek bile enikliğinde her insanla oynar çok istisna kimseyle ilgilendirme sürekli ilgi ve gezdirme fırçayla tüğlerini tara çok iyi bir bağ olur aranızda umarım yardımcı olmuşumdur saygılar..
Abi köpek 5 aylık oldu adam gördüğünde çıldırıyor , hala yaşımı ufak yoksa artık köpek yalakamı olmus ? cevaplarınız için teşekkürler.
5 aylık değil 15 aylıkta olsa oynar ama aydan aya durgunlaşır merak etme şimdi oyun zamanı erken bağladıysan ondanda olur 5 aylık yavru serbest olması lazım tabi yerin müsaitse yada sürekli gezdirecen enerjiyi atamıyo o enik bizde olsa bi gün davarın peşinde gitse 3 gün kafayı kaldırmaz Smile
Kardeşim bu satten sonra değişmez bence.Zaten bizim köpeklerimiz sevgiyle yaklaşana zarar vermezler
Sayfalar: 1 2