Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: 3 aylik dişi nasil beslemeliyin lütfen yardimci olun.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar sivastan bir abimiz disi kopek hediye etti bana. Köpeği kocaman bir otoparkta besliyorum. Fakat ilk defa kopek besliyorum. Maximum boya ve kiloya ulasmasi icin kopegime nasil bakmaliyim. Yardimlarinizi bekliyorum.
Arkadaşım eniğe 3 öğün eşit miktarda yemek ver. İmkanın var ise mama al. Mamayı süt ve ekmekle katık yapabilirsin. Önünde sürekli mama bırakma. Verdiğin miktarı yesin ve kabı önünden al. Verdiğin miktarı yemese de önünde yemek kabı bırakma. Önemli olan köpeğe çok yemek vermek değil, tüm vitaminlerden eksiksiz olarak beslemektir. Köpeğini tek düze besleyip karnını davul gibi şişirsende yeterli vitamini almayınca bir anlamı kalmıyor. Köpeğini dengeli ve her vitamini alabilecek şekilde besledikten sonra olması gereken boy ve kiloya ulaşır. Tabiiki bu arada aşılarını ve parazit mücadelesini ihmal etmemelisin.
Orhan abim isimden dolayi sabahlari babam mamayla besliyor. Aksamlari ben geldigimde et suyu yogurt ekmek arpa unu falan yapiyorum. Ve yaklasik 1 1bck saat yurutuyorum. Bazen cig ette veriyorum. Bu sekil yeterlimidir. Ilginiz icin tesekkurler .
Güzel kardeşim normalde eniklere, benim bildiğim 6 aya kadar üç öğün yiyecek veriliyor. Ama imkanın yok ise en az iki öğünü ihmal etme. Senin besleme şeklinde güzel, dediğim gibi köpeğin tüm vitaminleri eksiksiz olarak almasına dikkat et. Köpeğini gezdirmende çok iyi. Bilidiğim kadarı ile sana yardımcı olmaya çalışırım her zaman. Sitede çok değerli bu işlere gönül ve emek vermiş arkadaşlarımız var. Eminim onlarda sana yardımcı olacak, tecrübe ve deneyimlerini paylaşacaklardır. Çiğ et vermende de bir sakınca yok. Verdiğin et bu kemikli olmasın. Bu yaşlarda bağırsaklara zarar verebiliyor. Zaten bu hayvanlar et oburdurlar. Ancak verdiğin et bozuk ve kokuşmuş olmasın.
Çok sağolasın abim. Saygilar.