Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Newfoundland
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uz4qx.jpg]
Temel Özellikleri
Newfoundland büyük bir köpektir. Güçlü, zarif, uyumlu, çevik ve dayanıklıdır. Dikkat çekici özellikleri olan bir köpektir. İyi, cesur, cömert, zeki ve insana yakın. Lord Byron bu cins hakkında şunları yazmıştır: "... Cesareti vahşilikten uzaktır. İnsana ait kusurları taşımaz, fakat onun tüm erdemlerine sahiptir." Aynı zamanda sabırlı bir köpektir. Yabancılara karşı iyi davranır ve efendisine karşı son derece dikkatlidir.

Neler Yapar?
Newfoundland, içgüdüleri sayesinde bir suda kurtarma köpeğidir. Pek çok kişi hayatını bu cinsin üyelerine borçludur.

Bir gemi kazasından sonra cankurtaran sandalına sığınan yirmi kişiyi güvenle sahile çeken bir Newfoundland'a 1919'da altın madalya verilmiştir. Bu köpek suların Saint Bernard'ı olaran anılmıştır.

Günümüzün daha güvenli gemileri ve gelişmiş iletişim araçları bu köpeğin profosyonel faaliyetlerini sınırlandırmıştır, ama gene de Newfoundland güzel, vefalı ve hoş bir arkadaşın tüm özelliklerini taşımaya devam eder.

Kökeni
Kökeni hakkında birbiriyle çelişen görüşler vardır. Newfoundland'a 1600 yılında getirilen kutup köpeklerinden türetildiğini *** edenler vardır.

Bazıları da Britanya kökenli olduğunu, ortaya çıktığı tarihin, Newfoundland Adası'nın bir İngiliz mülkü haline geldiği 1700 yılına kadar uzandığını düşünürler. Bu teoriye göre İngilizler Tibet Mastiff'ini Newfoundland Adası'na getirdiler ve Newfoundland, burada mastifflerle yerli köpeklerin uzun süre çiftleştirilmesiyle elde edildi.

üçüncü bir görüşe göre de, Newfoundland, Labrador'un yakın akrabasıdır. Bu teori iki cins arasındaki benzerliğe dayanır. Bu iki köpek gerçekten de birbirine çok benzer. Mükemmel bir yüzücü olan Labrador'un Belle Boğazı'nı yüzerek geçmiş veya buz tutan boğazı yürüyerek aşmış olması mümkündür.
Masaallah
bilgi emek için elinize saglık
Masallah
Maşaallah güzel ırk
maşallah oldukça iriymiş soğuğa dayanıklı olsa gerek
MaşaAllah