Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Mastiff
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: uz443.jpg]
[Resim: mastiff-1439.jpg]
Temel Özellikleri
Cüsseli, sağlam yapılı ve hareketli bir köpektir. Dikkatli köpek yetiştiriciler tarafından geçmişten gelen vahşi özellikleri başarıyla giderilmiştir. Günümüzde dengeli ve nazik bir hayvandır. özellikle çocuklarla arası iyidir. Eğitilise, suçlulara olağanüstü bir kavgacılıkla saldırır.

18. yüzyılda şöyle tarif edilmiştir: "Mastiff'in karşısında köpek, bir arslanın karşısındaki kediye benzer."

Neler Yapar?
Geçmişte gösterilerde kullanılan, kana susamış bir savaş köpeğiydi. Daha sonra, sürüler ve ıssız yerlerdeki fabrikaları korumak için kullanıldı. Günümüzde insana eşlik etmesinin yanında, hala bekçi ve muhafız köpeği olarak da kullanılmaktadır.

Kökeni
Avrupa'ya Fenikeliler tarafından getirilen, Tibet Mastiff'inden türetilmiştir. Kısa süre içinde Büyük Britanya'nın yerlisi olmuş ve büyük değer kazanmıştır.
malaklıların atası bu köpeklerdir işte
aksaraylilar alinir Smile
Ama bu kopegin atasi bizim malaklilar dogrusu bu...
yok malaklı saf bir ırkmışta mışmışta mış mış kulağıma girmez ben köpekle büyüdüm en az herkes kadar bende anlarım ortaya kıçmadığımıza bakma bikaç seneye herkesle tanışırız adımız duyulur bu camiada ama eğri eğri doğru dğrudur eğer doğru doğruysa bu köpekler malaklının kangalla kırmasından malaklılar türemiş bizim şak şakçı arkadaşlarımızda aman malaklı şöyle malaklı böyle diye abartmışlardır malaklı bu köpeğin kangalla kırmasıdır bu budur işte bilmeyenler öğrensin
Tarihi alt ust ettin bilader benziyor diye oyle olmasi gerekmez.
Yanlizca bu bolume bakmissin dag kopeklerinin geneli beyaz olanlar akbas ile bire bir benzer bu konuya ne diyecek sin.
Kopek ile buyumek bu bilgiye nail olmak degil karekterini bilebilir sin aristirilip yazilmis bir yazi sahislarin kafasina gore yazdigi bir yazi degil o yuzden emin olmadan hukum surmek adeletsizce olur..
Sonradan karma uretimlerden birini ornek verse idin tuhaf gelmezdi ornek cok ama Malakli Yanlis ornek bence..
iki ırk da birbirine benziyor malaklının anadolu da eski çağlarda mağara duvarlarına çizilen resimleri var yani o resimlerdeki köpek kesin malaklı köpeği, mastiff desen o da çok eski bir ırk kökeni çok eskiye dayanıyor bu iki ırk da zamanında savaşlarda kullanılmıştır tarihte geçiyor, aralarında bir bağ olma ihtimali bence mantıklı.
tip olarak cok bezelersede ben ikisindende besledim karakter yapilari cok farkli.ilk baslarda bende cok benzetiyodum ama isin aslini sonradan anladim bu kopekler arasinda sadece benzerlik var
Sayfalar: 1 2 3