Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Maremma Çoban Köpeği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uz3z3.jpg]
Temel Özellikleri
Maremma çoban Köpeği, mükemmel bir çoban köpeğidir ve işini sever. Kurtların amansız düşmanıdır, ancak insanlara karşı uysaldır. Bu köpeğin gösterişli görünümü vücudunu sıkıca saran, kalın ve beyaz tüylerinden kaynaklanır. Hafif dalgalı tüyleri çok güzel görünümdedir.

Neler Yapar?
özellikle karlarla kaplı dağlarda sürü köpeği olarak çok değerlidir. Soğuğa dayanıklıdır ve sık çalılarla kaplı arazilerde kolayca hareket eder. Yıllardır insana eşlik eden köpek olarak da başarılı olmuştur.

Bu özellik İngiliz köpek bakıcılarının bu hayvana mükemmel bir karakter kazandırmaları sayesindedir. Aile köpeği olarak hem evi hem efendisini korur, özellikle çocuklara karşı çok dikkatlidir. Ne var ki, apartman hayatına uyum sağlayamaz. Yüzyıllardır, açık alanda yaşamaya alışmıştır. Bu nedenle en azından bir avluda yaşaması gerekir.

Kökeni
Bu köpek insanların koyun besledikleri ve onları savunmak için bir bekçiye ihtiyaç duydukları dönemden bu yana var olmuştur.

Bir zamanlar iki ayrı cins vardı. Abruzzese, dağ koşullarına daha uygun ve daha uzun gövdeli bir hayvanken, Maremmano biraz daha kısa tüylüydü. 1950'de bu iki cins birleştirilerek tek bir cins haline getirildi ve Maremma oldu.
maşallah güzel köpekmiş ama tabiki kangalımıza rakip olamaz
resım yok!!!!
Masallah
maşallah güzel köpek
MaşaAllah