Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: İspanyol Mastiff
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uxtz4.jpg]
Sert, dayanıklı ve kırsal görünüşlü bir köpektir. Neşeli, itaatkar, efendisine karşı duygulu, ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Eğitilebilir bir köpektir, birçok işin üstesinden gelebilir.

Neler Yapar?
Tipik bir muhafız köpeğidir, özellikle kırsal kesimde, fabrikalarda ya da işyeri avlularında kullanılır. Ancak başka görevler için de mükemmel bir köpektir. çoban (Kurtlara karşı amansızdır!), özellikle vahşi domuz avcısı, araba çekicisi görevleri sayılabilir. Askeriye tarafından cephaneliklerin korumasında da kullanılmıştır.

Kökeni
İspanya'nın Estramadura bölgesinde yaşar. Aslında Estramadura ya da La Mancha Mastiff'i olarak da bilinir.
masallah super modle ıtler....
Masallah
Binlerce yıllık geçmişi ve heybetli duruşu ile dikkat çeken bu cins, Mastina Ganadero ya da Mastin Leones olarak da adlandırılır. Sürüleri kurtlara ve diğer yırtıcılara karşı koruyan bu cins cesareti ile ünlüdür. Ortalama yaşam süreleri 10 - 12 yıldır. İlk kez köpek sahibi olacaklar için zorlayıcı olabilirler. Doğru sosyalleşme eğitimi ile iyi bir aile dostu olurlar ve diğer evcil hayvanlarla anlaşabilirler. Yabancılara karşı her zaman ihtiyatlı davranırlar. Onlar için geniş bir bahçe ya da kırsal alan ideal yaşam alanıdır, apartmanlarda çok mutlu olmazlar.
MaşaAllah