Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Fox Terrier (Smooth)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uxqgu.jpg]
Temel Özellikleri
Smooth Fox Terrier, doğa tarafından pek çok saldırı silahıyla donatılmıştır: Güçlü çeneler, çok iyi gelişmiş dişler, hiddet, fiziksel güç ve en önemlisi cesaret. Sağlam yapılı, zarif bir köpektir.

Smooth Fox Terrier, görünüşünden de belli olduğu gibi canlı, hareketli ve sevimli bir köpektir. Bazen öteki köpeklerle dövüşme eğilimi vardır. Bununla birlikte oyun konusunda özellikle çocuklarla olursa, isteklidir. Aile üyelerine son derece bağlıdır, ancak kıskançlık söz konusu olduğundan bu duygusunu gizlemek için çaba harcamaz.

çok dinamik bir köpektir, fazla enerji harcar. Bu nedenle beslenme rejiminin özellikle besleyici olması gerekir.

Neler Yapar?
Esas olarak avlarını inlerine kadar takip edebilen ve tilkilerle eşit koşullarda dövüşebilen bir av köpeği cinsidir. Smooth Fox Terrier ismi hakkında anlatılan öykülerden kaynaklanır. Günümüzde bile avcılık içgüdüleri gayet canlıdır.

İnsana eşlik eden arkadaş köpek olarak da kullanılabilir. Zeki, cesur ve kavgacıdır. Ailenin bütün faaliyetlerine katılır. Havlayan bir köpektir. Bu özelliği nedeniyle apartmanların ve otomobillerin korunması için bekçi köpeği olarak da kullanılabilir.

Kökeni
Terrier türü köpeklerin tarihi çok eski zamanlara uzanır. Pliny'lerin yaşlısı Natural History (Doğal Tarih) adlı kitabında, İ.ö. 55 yılında Romalılar Britanya'yı işgal ettiğinde, avlarını inine kadar izleyen küçük köpekleri görüp şaşırdıklarını yazar. Marco Polo da benzeri biçimde, Büyük Han'ın bütün av köpekleri içinde en değerlilerinin küçük terrierler olduğunu belirtmiştir.

İlk gerçek terrier 1570 yılında ingiliz Hekim John Caius tarafından betimlendi. O zamandan beri köpek tarihi, terrier öyküleriyle doludur. Bu köpeklerin neler yaptıkları, olağanüstü iyi huyları, bütün dünyaya yayılan ve her biri çok güzel olan türleri hakkında çok şey anlatılmıştır.

Günümüz terrierleri geiştirilirken köpek yetiştiricileri, çok eski zamanlardan beri varolan Dachschund, İngiliz Tazısı; daha sonra Tilki Tazısı ve Beagle'ı çiftleştirdiler.

Smooth Fox Terrierlerin ilk standartları 1700'lü yıllarda gelişti, 1876'da resmileşti.
Masaallah
çirkin bir ırk sevmedim
MaşaAllah