Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Dachshund (Sosis)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uxpss.jpg]
Temel Özellikleri
üç ayrı türü vardır: Kısa tüylü, uzun tüylü ve tel tüylü. Biz en eski ve ve diğer türlerin de atası olan kısa tüylü olanı temel alacağız. En sık görüleni kısa tüylü olanıdır. Bakışlarında enerjik ve dostça bir ifade vardır. Cesur, inatçı, neşeli, duygulu, kompkleksizdir.

Neler Yapar?
Hayvanları ininde yakalabilen bir köpektir. Büyük Britanya, Almanya ve İsviçre'de av sporu için kullanılır. Ancak köpek yetiştiricilerinin çoğu bu cinsi zeki ve canlı bir insan dostu olarak çoğaltmayı amaçlarlar. Dachshund, havlama eğilimi yüksek bir köpek olduğu için bekçi köpeği olarak da kullanılır.

Kökeni
16. Yüzyıl'da yaygınlaştı, 19. Yüzyıl'ın sonunda mükemmelleştirildi. Bir firavunun mezarında resminin görülmesi geçmişinin belki 5000 yıl önceye kadar uzandığını göstermektedir. En eski cinsin ismi Teckel'dir ve Almanlar bu tarihi Mısırlı ismini muhafaza etmişlerdir.

Dachshund cinsi köpekler temel kökenleri ve karakteristik özellikleri aşağı yukarı aynı olmakla beraber kendi içlerinde birkaç türe ayrılırlar. Bu farklılık en belirgin olarak tüy renkleri ve yapısından gözlenebilir.

Uzun Tüylü Dachshund, kısa tüylü türden daha sakin ve uysaldır, daha az havlar. Yumuşak, ipeksi ve parlak tüyleri gövdesinin altına kadar uzanır. Tüylerinin kalınlığı onu soğuktan korur. Her gün fırçalanması gerekir. Muhtemelen, kısa tüylü türün bir spanyelle çiftleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Güzelliği nedeniyle, neredeyse sadece insana arkadaşlık eden köpek olarak kullanılır.

Tel Tüylü Dachshund, yaklaşık yüz yıllık bir türdür. Kısa Tüylü Dachshund, Schnauzer ve Dandie Dinmont'un çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Gövdesinin tamamı kaba ve sık tüylerle kaplıdır. İkinci bir tüy tabakası daha vardır. Sakalı sivri, kaşları çalı gibidir. Doğuştan sporcu bir cins olduğu için, uzun yürüyüşlere ihtiyacı vardır, zaman zaman ev dışında tamamen serbest bırakılmalıdır. Ancak, bir apartman köpeği olarak da çok değerlidir.
masaallah...
Masallah
ne garip bir ırk cidden neden üretilmiş ne işe yarar muamma
MaşaAllah